Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.06.2014

На Полтавщині презентували нову волонтерську ініціативу і провели навчання для лідерів


В результаті проекту буде побудована платформа для створення регіонального молодіжного ресурсного центру «Волонтер»


В Лубнах презентували нову волонтерську ініціативу і провели навчання для лідерів

11 червня, в Лубнах  презентували новий молодіжний волонтерський проект «Волонтери пам’ятають, поважають, допомагають». Презентація відбулась в Центральній районній бібліотеці ім. В.Малика.

Авторами проекту є Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» за підтримки відділу в справах сім᾽ї та молоді Полтавської облдержадміністрації в рамках обласної програми по підвищенню громадської активності молоді з сільської місцевості «Молодь – авангард прогресу» .

«Проект спрямовано на активізацію волонтерського руху на Полтавщині, популяризацію волонтерства серед молоді та громадянських обов’язків  молоді перед старшим поколінням в місцевих громадах шляхом комплексу інтерактивних заходів просвітницького характеру, покликаних виховати небайдуже ставлення в молоді до гострих соціальних проблем», — заявив керівник громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур.

За його словами, особливість цього проекту полягає в тому, що він передбачає створення своєрідного осередку суспільної активності молоді  для застосування системного підходу до популяризації ідей волонтаріату.

Для досягнення цієї мети вже було відібрано 15 молодих активістів від 14, які пройшли перше навчання на тренінгу «Розвиток комунікативних навичок», до проведення якого долучились місцеві фахівці: працівники бібліотеки, громадські активісти.

«В результаті проходження відповідної підготовки, представники активної молоді отримуватимуть сертифікати й матимуть право самостійно проводити тренінги та залучати однолітків до волонтерських ініціатив  на дану тематику», - зазначила під час вітального слова начальник відділу в справах сім᾽ї та молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради Світлана Скиба.

Більше того, в проекті будуть використані інтерактивні методи роботи з молоддю: тренінги, волонтерський флеш-моб, молодіжний мюзикл на волонтерську тематику; інформаційна кампанія: розповсюдження буклетів , поширення волонтерських історій для учнівської молоді.

В результаті проекту буде побудована платформа для створення регіонального молодіжного ресурсного центру  «Волонтер» та буде сформовано банк даних про волонтерські ініціативи Полтавщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як на Гребінківщині святкують День Європи - 2014

 На реалізацію всіх вищезазначених акцій свою підтримку надаватимуть відділ у справах сім’ї та молоді Полтавської обласної державної адміністрації, відділ в справах сім’ї та молоді Лубенського міськвиконкому, управління освіти виконавчого комітету Лубенської міської ради, Районна централізована бібліотечна система Центральна районна бібліотека ім. В. Малика, Театралізована студія «ЕМІСТ» м. Гребінка. Продовжувати наступні заходи волонтери планують зовсім скоро.



Схожі матеріали:
👁 1182
Категорія: Полтавщина
Теги: Лубни, Олександр Чепур, Твій Світ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ