Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

31.01.2018

На Полтавщині робочі групи моніторять об’єкти соціальної інфраструктури


По Полтавській області проводять моніторинг об’єктів соціальної інфраструктури


На Полтавщині робочі групи моніторять об’єкти соціальної інфраструктури Сьогодні на засіданні заступника голови Полтавської ОДА з постійно діючою комплексною робочою групою вирішували нагальні питання щодо об’єктів соціальної інфраструктури, забезпечення їх надійності та експлуатації.

По Полтавській області проводять моніторинг об’єктів соціальної інфраструктури. У кожному районі створюють робочі групи, які обстежують споруди. Після цього — звітуються обласній владі. Це потрібно для виявлення аварійних споруд та ремонту об’єктів задовільного стану.

У кожному районі або місті створюється робоча група, яка веде відповідну роботу.Вони складають графік моніторингу та подають звіти. Полтавська ОДА готова допомагати кожному району: виїхати зі спеціалістами або робочою групою, якщо є складне питання.

Питання технічного стану будівель об’єктів соціальної інфраструктури винесуть на апаратну нараду. Щоб мати зворотній зв’язок з райдержадміністраціями та детальніше обговорити це питання.

— Моніторинг — важлива і відповідальна робота. Бо якщо щось станеться, то питання будуть до балансоутримувача і звітів. Винесли на обговорення питання стану об’єктів, бо дехто ставиться до них формально. Тобто є такі райони, що відзвітувалися про задовільний стан об’єктів, але насправді це не так. У нас є дані про десять аварійних споруд з усіх перевірених,— наголосив заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

На Полтавщині моніторять об’єкти соціальної інфраструктури
 

Про результати моніторингу технічного стану будівель об’єктів соціальної інфраструктури на території області розповіла начальник Управління містобудування і архітектури Ірина Особік:

— Заплановано для перевірки чотири міста: Полтава, Кременчук, Лубни, Горішні Плавні та кілька районів області. За інформацією, наданою з міст і районів, всі об’єкти соціального призначення знаходяться у задовільному стані, ніяких проблем немає. Проте за даними Управління культури Полтавської ОДА з усіх перевірених об’єктів в аварійному стані — десять.І сьогодні ми провели короткий звіт: моніторинг за четвертий квартал 2017 року.

На Полтавщині моніторять об’єкти соціальної інфраструктури
 

Для перевірки визначили 4207 об’єктів: навчальні заклади, заклади охорони здоров’я, культури та фізкультури. Через великий об’єм споруд та інформації робочі групи створили на місцях. Наразі перевірили 1092 об’єктів, це близько 25% від усієї кількості.


На Полтавщині моніторять об’єкти соціальної інфраструктури
 

Проте інформація, яку надають у звітах, не завжди стосується технічного стану споруд. Ірина Особік наголосила, що їх цікавить лише стан конструкції: фундамент, дахи, перекриття тощо. А голови ОТГ, місцева влада чи її представники можуть звернутися до Управління за консультацією.
 

На Полтавщині моніторять об’єкти соціальної інфраструктури
 

Про теоретичні основи щодо обстеження будівель і споруд для визначення та оцінки їх технічного стану розповів доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри «Архітектури та міського будівництва» Полтавського національного технічного університету Олександр Семко.

 
На Полтавщині моніторять об’єкти соціальної інфраструктури
 

Технічних станів є чотири: перший -нормальний, другий - задовільний, третій -непридатний до експлуатації, четвертий -аварійний.Стан споруд погіршується через його розміщення, умови експлуатації тощо. Він закликає представників на місцях звертатися до спеціалістів, які проконсультують.


На Полтавщині моніторять об’єкти соціальної інфраструктури


На Полтавщині моніторять об’єкти соціальної інфраструктури

Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1092
Категорія: Полтавщина
Теги: інфраструктура, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ