Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.04.2015

На Полтавщині розпочалося опертивно-профілактичне відпрацювання "Нерест 2015"


З 1 квітня на водоймах Полтавської області встановлено заборону на лов риби


На Полтавщині розпочалося опертивно-профілактичне відпрацювання "Нерест 2015"З 1 квітня на річках, ставках і водоймах Полтавської області встановлено заборону на лов риби.

Такі обмеження вводяться щорічно для того, щоб забезпечити спокійний нерест для риби.

Заборона на річках почала діяти з 1 квітня по 20 травня, водосховищах і ставках - до 10 червня, озерах, плавнях і притоках - до 30 червня.

На період нерестового ходу і нересту риби забороняється використання плавзасобів, оснащених двигунами (за винятком контролюючих організацій) на рибогосподарських водоймах.

Також забороняється проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших робіт, добування будівельних матеріалів у місцях нересту риби, а також проведення змагань зі спортивної риболовлі та підводного полювання.

При цьому дозволяється любительський лов риби на період заборони з берега, за межами місць нересту і в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок, однією поплавковою або донними вудками з одним гачком і спінінгом з блешнею. Дозволений вилов риби лише до 3 кілограм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині фермер врятував від смерті коней, які тепер лікують дітей

Водна міліція Кременчука попереджає про встановлену відповідальність за порушення загальновстановлених норм рибальства під час нересту.
Адміністративна відповідальність:

Порушення правил рибальства відповідно до статті 85 ч. 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 до 170 гривень).

Грубе порушення правил рибальства із застосуванням заборонених знарядь лову, згідно статті 85 частини 4 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 680 гривень) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу відповідно до статті 88-1 частини 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 255 гривень)

Керування судноводіями річковими або маломірними суднами, не зареєстрованими у встановленому порядку, або такими, що не пройшли технічного огляду, або не несуть бортових номерів і позначень, або мають несправності, з якими заборонено їх експлуатацію, або переобладнаними без відповідного дозволу, або з порушенням правил завантаження, норм пасажиромісткості, обмежень по району та умовах плавання відповідно до статті 116 Кодекс України про адміністративні правопорушення тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім того в залежності від завдання збитку заподіяного внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів відкривається кримінальне провадження за статтею 249 частиною 2 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним промислом). За що законодавством за скоєне передбачено відповідальність у виді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

До уваги громадян!

Про факти незаконного рибного промислу (електровудочників), порушень на водоймах, човнових станціях Кременчука та Кременчуцького району можна повідомити до лінійного пункту в річковому порту Кременчук Кременчуцького міського відділу за телефоном 74-03-90 чи за адресою: м. Кременчук вул. 40 років Жовтня 50/15.

Нагадаємо, що 21 березня 2015 року,був затриманий 42-річний мешканець м. Гребінка, який перевозив свіжовиловлену рибу без документів.

Схожі матеріали:
👁 1457
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавщина, нерест, Водойми




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ