Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.12.2020

На Полтавщині собака відкусила ніс жінці-листоноші


Медикам довелося залучати пластичного хірурга і оперувати постраждалу протягом шести годин.


На Полтавщині собака відкусила ніс жінці-листоношіУ Полтавській області на жінку-листоношу напала собака і відкусила їй ніс.

Відзначається, що листоноша з Новосанжарського району Марина Писанська їхала на велосипеді, розвозячи громадянам пошту, коли раптово на неї накинувся пес.

Жінка була екстрено доставлена  в лікарню. Медикам довелося залучати пластичного хірурга і оперувати постраждалу протягом шести годин.
 
"До мене звернулись колеги з Полтави, що потрібна така допомога, а я ж спеціалізуюсь на реконструктивній хірургії та ринопластиці. Я не відмовив, тим паче це був мій учень Володя Таран, а йшлося про листоношу, котру покусав собака, вискочивши з двору, коли жінка розвозила пошту, тобто людина постраждала на роботі. Ми взялись за це", - розповів пластичний хірург Сергій Кийло.

Над операцією по реконструкції носа працювали чотири людини - два хірурга і два асистенти.
 
"Я запросив іншого хірурга, Дмитра Слоссера, щоб оперувати разом, тому що робота складна, а травма важка, з таким стикався рідко. У Марини буквально залишилася 1/7 частина носа, були відсутні хрящ, кісткова тканина, слизова", - зазначив Кійло.

Каркас лікарі зробили з ребра, а шкіру взяли з чола, щоб реконструювати орган дихання. Відновили слизову, якої не було, каркас носа.


 

Операцію провели в минулий понеділок, і вже кілька днів як жінка в Полтаві - ходить на перев'язки до місцевих лікарів. Ніс виконує свої функції і вже зникла біль.
 
"Пацієнтка відчуває запахи, дихає – це головне. А от естетика буде приблизно за рік", - розповів пластичний хірург.

Через три тижні жінку чекає другий етап операції. Всього їх буде три, так як, окрім носа зубами тваринного пошкоджена щока.

Подібні операції коштують в клініках Києва від 14 до 20 тисяч доларів. Команда, яка оперувала жінку, вирішила не брати гроші за свою роботу.

 
"Марина тільки платить за послуги клініки та витратні матеріали", - підкреслив Кийло.

За його словами, в рік хірурги клініки роблять таких благодійних операцій приблизно на півмільйона гривень. Загалом приблизно 10-15 пацієнтів на рік звертаються до Сергія Кійло для операцій з реконструктивної пластичної хірургії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пирятині підприємець упевненіше почувається серед конкурентів

Як розповіла потерпіла Марина Писанська, собака, яка завдала їй важкі рани, раніше нападала в селі і на інших людей.

Проти власниці пса відкрито кримінальне провадження.

 


Схожі матеріали:
👁 2565
Категорія: Події
Теги: жінка-листоноша, ніс, собака




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ