Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.11.2014

На Полтавщині стартував проект «Синергія в дії»


Полтава – одна із пілотних областей, у якій впроваджується Проект «Синергія в дії"


На Полтавщині стартував проект «Синергія в дії»

Полтава – одна із пілотних областей, у якій впроваджується Проект «Синергія в дії: регіональний діалог задля просування реформ, необхідних для впровадження Угоди про асоціацію (УА) та про глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі, інформування місцевих громадян про переваги Угоди».

У рамках Проекту сьогодні, 6 листопада, відбулося засіданні регіонального Клубу реформ. У ньому взяли участь представники обласної та місцевої влади, бізнесу, громадськість.

Протягом чотирьох годин, учасники засідання обговорювали переваги, основні ризики та загрози, які можуть виникнути на шляху до відкриття європейських ринків. Заслухали експертів з питань імплементації Угоди про асоціацію та зони вільної торгівлі, ставили питання.

Позитивно вплинути на розвиток промисловості й підприємництва в  області може співпраця з Великою Британією, переконаний перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Олег Пругло.

«Досвід британців допоможе нам зробити перші позитивні кроки на шляху до євроінтеграції. Сподіваюся, що робота, яку ми розпочнемо сьогодні дасть поштовх підприємствам Полтавщини для імплементації, для входу в новий ринок, для розвитку власного бізнесу»,  – говорить  Олег Пругло.

На переваги партнерства з експертами Великої Британії наголосив і перший заступник голови Полтавської обласної ради Володимир Марченко. «Ми підписали Угоду про асоціацію з ЄС, тому відступати нікуди. Ми повинні адаптувати свій бізнес до умов європейських партнерів, щоб якнайскоріше продавати свою продукцію на європейських ринках, створювати спільні підприємства. Впевнений, що колеги та експерти, які приїхали сьогодні допоможуть нам»,  –  зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малюнки дітей з Гребінки для воїнів АТО

На засіданні регіонального Клубу реформ був присутній заступник Глави Місії Посольства Великої Британії в Україні пан Мартін Дей. Учасники мали можливість почути його думки з приводу реалій, які очікують Україну в цьому напрямку.

У першу чергу пан Мартін Дей наголосив, що важливо використовувати досвід попередників, адже процес євроінтеграції  досить-таки складний. Але разом з тим відмітив, що в Україні є великий потенціал та багато можливостей.

«Багато чого ще потрібно зробити, – говорить пан Мартін Дей, – але уже в цьому році український експорт зріс на 25%. Це свідчить про те, що українські фірми та компанії здатні виготовляти продукти високої якості, відповідно до євростандартів».

Конкретніше про досягнення Полтавської області розповів Дмитро Орлов, в.о. керівника Департаменту економічного розвитку Полтавської облдержадміністрації.

Він говорить, що частка торгівлі з країнами Європейського союзу збільшилася майже вдвічі. На разі 41 % експорту товарів Полтавщини йде до країн Європейського Союзу.

За його словами, зовнішньоторговельний оборот області з країнами ЄС знаходиться на рівні 803 млн. дол. США. Частка експорту становить 614 млн. дол. США, імпорту – 189 млн. дол. США.

Щодо структури експорту, Дмитро Орлов зауважив, що понад 78% становлять продукти гірничо-збагачувального комбінату. Поряд з тим, зростає об’єм експорту рослинництва та продуктів харчування.

Довідка: Посольство Великої Британії в Україні фінансує проект «Синергія в дії». Мета Проекту – просування реформ в рамках Угоди про асоціацію, зокрема, підготовка до роботи в умовах зони вільної торгівлі.



Схожі матеріали:
👁 915
Категорія: Полтавщина
Теги: Синергія в дії, реформи, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ