Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.01.2015

На Полтавщині триває реєстрація на ЗНО


5 січня розпочалась реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання


5 січня розпочалась реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання. Зареєструватися можна на 4 предмети. Обов’язкове тестування одне – українська мова та література. Триватиме реєстрація до 20 лютого. Перше тестування абітурієнти складатимуть уже навесні, 24 квітня.

Для початку абітурієнту потрібно визначитися з майбутньою спеціальністю і дізнатися у виші, які тести потрібно здати. Наступне завдання майбутнього вступника – сформувати пакет документів. На сайті українського центру оцінювання якості освіти треба онлайн заповнити заяву-реєстраційну картку, видрукувати її і завершти заповнення далі власноруч. Потрібно підготувати копію паспорта, якщо до 1 вересня абітурієнту виповнилось 16 років, в іншому випадку підійде копія свідоцтва про народження.

Для учнів училищ, коледжів необхідна також довідка з навчального закладу, для випускників минулих років – копія атестата. На всіх копіях потрібно вказати: “Згідно з оригіналом”, поставити підпис, написати прізвище та ініціали. Півтора місяця матимуть майбутні абітурієнти, щоб зареєструватися на тестування. Школярам подавати заяву і документи тепер не треба індивідуально. Вперше цього року відповідають за реєстрацію школи.

– На основі цих реєстраційних даних буде роздруковано сертифікат. Цей сертифікат відправлять у зворотньому напрямку до адресата. Для 11-класників їх відправлять у школу, а для випускників минулих років сертифікат надійде на домашню адресу. Це і буде факт реєстрації, коли на руках буде сертифікат, – розповів заступник директора ТОКІППО з питань ЗНО та моніторингу якості освіти Юрій Шайнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодь Лубенщини об’єднає зусилля заради допомоги дітям переселенцям

Під час реєстрації потрібно вказати рівні тестів з української мови і літератури та математики. Після 20 лютого абітурієнти матимуть ще трохи часу, аби внести зміни у реєстраційні дані.

До 6 березня можна внести зміни для реєстрації з української мови і літератури. Там одна зміна може бути – рівень складності тесту з української мови і літератури, бо є базовий і поглиблений. Інших варіантів немає. З решти предметів можна внести зміни до 1 квітня.

Схожі матеріали:
👁 1233
Категорія: Освіта
Теги: Полтавщина, ЗНО, освіта, зовнішнє незалежне оцінювання




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ