Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.12.2017

На Полтавщині в двох ОТГ реалізовуватимуть IV фазу Проекту «Підтримка децентралізації» DESPRO


DESPRO — це швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні»


На Полтавщині в двох ОТГ реалізуватимуть IV фазу Проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO5 грудня у стінах Полтавської ОДА відбулася зустріч обласного керівництва Полтавщини з делегацією Швейцарсько-Українського проекту DESPRO «Підтримка децентралізації в Україні» на чолі з керівником проекту в Україні Оксаною Гарнець.

У межах візиту підписали меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Проектом, Полтавською ОДА та облрадою, а також з двома громадами області — Пирятинською та Омельницькою ОТГ. Саме в цих громадах даний Проект реалізовуватимуть в рамках IV фази.

— Нова фаза проекту передбачає комплексне реформування системи централізованого водопостачання в об’єднаній територіальній громаді, — розповіла керівник проекту DESPRO «Підтримка децентралізації в Україні» Оксана Гарнець.

     За результатами опрацьованих матеріалів – заявок-анкет на участь від громад області (головні критерії наявність КП; кількість населення; кількість абонентів КП; територія охоплення послугою; протяжність мереж та їх правовий статус) та ознайомчих візитів до об’єднаних територіальних громад, для участі в ІV фазі Проекту обрано Омельницьку та Пирятинську громади.

— Для нас впровадження таких програм та в цілому процес децентралізації — пріоритет. Особливо, коли працюємо пліч-о-пліч з фахівцями такого рівня. Така співпраця ефективна, й на цьому етапі ми працюватимемо не в форматі невеликих проектів, а більш комплексно. Тобто, беремо окрему ОТГ і в цій громаді зробимо умови для розвитку у всіх сферах, — зауважив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

 
DESPRO — це швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації
 

На території Полтавської області протягом 2015 – 2017 років реалізовано 8 проектів із впровадження та вдосконалення децентралізованої моделі водопостачання на рівні сільських та селищних громад у 7 районах області. Мова про Полтавський, Кобеляцький, Кременчуцький, Лохвицький, Чорнухинський, Решетилівський, Гребінківський райони. Загальна вартість проектів - понад 10,8 млн.грн., понад 3,7 млн.грн. з них – це кошти проекту. Реалізація проектів дозволила забезпечити водопостачанням близько 9 тисяч сільських мешканців.
— Є великі можливості, які ми маємо використовувати.

Зараз є чіткі цілі, конкретні завдання — змінити якість життя людей. Це і освіта, і медицина, і вода, дороги, захист та безпека тощо. Саме чітка співпраця дає результат, адже є розуміння, чого потребують люди на місцях. А рівень довіри у громад — гарний показник вірного шляху, — додав Валерій Головко.

 
DESPRO — це швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації


Окрім цього, Проект надавав інформаційно-консультативну та методичну допомогу у питаннях створення сталих систем надання адміністративних послуг та підготовки відповідних проектів територіальних громад. Також на місцях надали допомогу щодо питань організації діяльності об’єднаних територіальних громад у різних сферах (освіта, охорона здоров’я, утримання комунального майна, земельні питання, інфраструктура  тощо).

— Ви знаєте, ще рік тому голови ОТГ були трохи інакші. Зараз ми бачимо зовсім інший рівень, зовсім іншу якість. Вони відкриті до нового, вони розуміють, що саме в їхніх руках розвиток громад, це люди з іншим мисленням, іншим підходом. Вони дивлять вперед і створюють інше середовище для життя , — сказала Оксана Гарнець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині ліквідовано злочинну групу, яка проводила махінації із сільгосппродукцією

Довідково:

DESPRO — це швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні», який фінансується Швейцарською Конфедерацією через Швейцарське бюро співробітництва та впроваджується Швейцарським центром ресурсів та консультацій з питань розвитку.

DESPRO — це швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації
 

Метою проекту є організація якісних і доступних окремих публічних послуг за участю місцевих громад та влади, здатними спільними зусиллями сприяти процесу реформування системи місцевого самоврядування. В рамках реалізації проекту в області планується запровадження сталих моделей децентралізованого надання послуг, а саме послуг з водопостачання на рівні малих міст і сіл.

 

DESPRO — це швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації

 

DESPRO — це швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації

Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1069
Категорія: Полтавщина
Теги: DESPRO, Полтавщина, децентралізація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ