Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.11.2019

На Полтавщині відбувся навчально – ознайомчий візит з практик громадського бюджету


Учасники візиту зустрілися у форматі круглого столу на базі центру громадського діалогу


На Полтавщині відбувся навчально – ознайомчий візит з практик громадського бюджету22 листопада 2019 року відбувся навчально – ознайомчий візит з практик громадського бюджету до Пирятинської ОТГ. В ході  навчально-ознайомчого візиту, організованого Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ», автори проектів, що подаються на громадський бюджет, представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування, студенти з міста Лубни обговорили питання ефективної партиципації на місцевому рівні.

Учасники візиту зустрілися у форматі круглого столу на базі центру громадського діалогу. Усіх присутніх привітав заступник міського голови Пирятинської ОТГ Ігор Шикеринець. У ході обговорення учасники зосередилися на прикладах впровадження громадського бюджету у м. Лубни 2019 р. та вдалих практиках впровадження громадського бюджету Пирятинської ОТГ. Зокрема, йшлося і про проблемні питання: відповідальність авторів проектів та інформування і активізацію громадян.

До обговорення долучилися і активні громадяни міста Пирятин, які розповіли про їх участь на усіх етапах впровадження громадського бюджету громаді. Про громадський бюджет міста Лубни розповіли провідний спеціаліст відділу економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лубенської міської ради Вікторія Галета та Віта Коваленко, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

У Пирятині учасники відвідали також опорний заклад Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 6, де ознайомилися із участю шкільного колективу у проектах громадського бюджету та інших програмах національного та міжнародного рівня.

Навчально – ознайомчий візит з практик громадського бюджету
 

За словами директора закладу Миколи  Василенка, це відіграє значну роль у розвитку дитини в системі особистісно орієнтованого навчання і виховання.  Не менш цікавим та пізнавальними були візит до центру надання адміністративних послуг Пирятинської ОТГ. Так, на базі центру адмінпослуг діє один з пунктів для голосування за громадський бюджет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині відбулась Х щорічна обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «Полтавщина – земля моя свята»

Завершився навчально – ознайомчий візит відвідуванням  Пирятинського ліцею, де учасники ознайомилися із участю старшокласників у програмі громадського бюджету. Учні поділилися  особливостями залучення до голосування за власний проект місцевих мешканців, зокрема розповіли про благодійний ярмарок, який дозволив зібрати додаткові кошти на облаштування класної кімнати та поширення інформаційних матеріалів серед місцевих мешканців.
 

Навчально – ознайомчий візит з практик громадського бюджету
 

Навчально-ознайомчий візит до Пирятина дозволив представникам Лубенщини з перших уст дізнатися про особливості реалізації програми громадського бюджету, залучення коштів навчальними закладами, та краще зрозуміти, яким чином можливо адаптувати досвід до своїх реалій.

Проект «Активізація місцевої громади: громадський бюджет – рушій позитивних змін» реалізується за фінансової підтримки ГО Товариство Лева (м. Львів, Україна) за кошти Національного фонду підтримки демократії / NationalEndowmentforDemocracy (м. Вашингтон, США)”.

 

Навчально – ознайомчий візит з практик громадського бюджету

 

Навчально – ознайомчий візит з практик громадського бюджету

 

Навчально – ознайомчий візит з практик громадського бюджету

 

Навчально – ознайомчий візит з практик громадського бюджету

 

Навчально – ознайомчий візит з практик громадського бюджету



Схожі матеріали:
👁 860
Категорія: Полтавщина
Теги: Твій Світ, громадський бюджет, пирятин, Пирятинська ОТГ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ