Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.04.2013

На Полтавщині вже посіяно 58,4 тис.га ярих культур


В поточному році планується мати зерновий клин на площі 996 тис.га


На Полтавщині вже посіяно 58,4 тис.га ярих культур

15 квітня 2013 року голова облдержадміністрації О.В.Удовіченко в селекторному режимі провів нараду з питань проведення комплексу весняно-польових робіт у Полтавській області.

У роботі наради взяли участь заступник голови облдержадміністрації В.В.Замикула, керівники обласних причетних служб, голови райдержадміністрацій (у районних студіях).

Олександр Васильович наголосив на необхідності чіткого виконання на місцях завдань щодо проведення комплексу весняно-польових робіт, поставлених Урядом під час республіканської селекторної наради. Особливу увагу сьогодні необхідно відвести забезпеченню високих темпів проведення польових робіт з метою забезпечення посіву у оптимальні агротехнічні строки.

Але поряд з тим повинні бути витримані всі технологічні вимоги. З огляду на сприятливі прогнози погоди на поточний тиждень, голова облдержадміністрації дав доручення щодо реалізації комплексу заходів, які дозволять завершити посів групи ранніх ярих зернових до кінця поточного тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: А у нас на Полтавщині села дуже красиві, тут і ставочок, і зелені гайки, і берізки, і осокори...

За інформацією, наданою Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації на початку другої декади квітня в усіх районах області розпочато посів ярих культур. На 15 квітня всього посіяно 58,4 тис.га ярих культур, в тому числі ранніх зернових 46,3 тис.га, з них ячменю 42 тис.га. Крім того, посіяно соняшнику 6,2 тис. га, цукрових буряків 314 га та 456 га ріпаку.

Крім того активно тривають роботи з закриття вологи в грунті – оброблено 367 тис.га та підготовки грунту під посів – підготовлено 112 тис.га посівних площ.

У ході наради було зауважено, що погодні умови початку квітня, а саме: зниження температури та випадання опадів, стримали сільськогосподарських товаровиробників дружно розпочати посівну кампанію в строки, що співпадають із середніми багаторічними показниками.

Площа весняного посіву по всіх категоріях господарств становить 1344 тис. га, з них ранніх зернових та зернобобових культур – 168,0 тис. га (9,8% в структурі), кукурудзи на зерно 535,3 тис. га (31,3%), цукрових буряків 47,1 тис. га 2,8%), соняшнику 194,8 тис. га (11,4%), сої 182,5 тис. га (10,7%), картоплі та овочів 92,0 тис. га (5,4).

В поточному році планується мати зерновий клин на площі 996 тис.га, або 58,2% в структурі посівних площ, що більше на 40 тис.га до минулого року.

В структурі технічних культур відмічається незначне зменшення площі під соняшником та цукровими буряками, натомість зростає площа сої. Обсяги вирощування картоплі та овочів залишаються на рівні минулих років. Крім того, на 15 тис.га збільшується площа під кормовими культурами.

Потреба в коштах сільськогосподарських підприємств для проведення комплексу весняно-польових робіт становить 3,2 млрд. грн.

Джерелами фінансового забезпечення є власні кошти – 2,7 млрд. грн. та кредити: комерційні – 0,2 млрд. грн., банківські – 0,3 млрд. грн. Станом на 9 квітня  2013 року освоєно 2,7 млрд. грн. або 85%, у тому числі банківських кредитів – 231 млн. грн., що більше на 93 млн. грн. до минулого року.

Для забезпечення якісного та своєчасного проведення комплексу весняно-польових робіт створена необхідна база.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На честь загиблих в роки Великої Вітчизняної війни на Гребінківщині висадять алею дубів та беріз

На сьогоднішній день область в повному обсязі забезпечена насінням ярих культур та засобами захисту, в тому числі протруйниками.

При потребі 28 тис.тонн дизпалива та 8,1 тис. тонн бензину, заготовлено 28,6 тис.тонн дизпалива та 9,8 тис.тонн бензину, що складає відповідно 102 і 121% до потреби (в минулому році на звітну дату відповідно було 96 та 113%).

Мінеральними добривами область теж забезпечена повністю. Є в наявності 111 тис. тонн діючої речовини, що майже в 2 рази більше, ніж було в минулому році на звітну дату. Озимі зернові підживлено на площі 256 тис.га – 92% площ. Крім того, ріпаку – 17 тис.га (99%).

www.adm-pl.gov.ua


Схожі матеріали:
👁 1147
Категорія: Полтавщина
Теги: ранні зернові, посівна компанія, зернові, Цукровий буряк, департамент, озимі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ