Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.01.2018

На Полтавщині з’явиться Рада молодих учених


Очільник області Валерій Головко ідею створення Ради молодих вчених на Полтавщині підтримав


На Полтавщині з’явиться Рада молодих ученихПояву Ради молодих учених ініціювала директорка Департаменту освіти та науки Полтавської ОДА Олена Харченко. Учора на засіданні ради ректорів ВНЗ Полтавщини ідею озвучили очільнику області Валерію Головку. Він її підтримав.

Засідання ради ректорів ВНЗ Полтавщини — захід традиційний та регулярний. Очільники інститутів, університетів та академій, представники Департаменту освіти та науки та голова Полтавської ОДА Валерій Головко збираються раз в квартал — обговорюють важливі питання в освіті та радяться.

Учора на нараді присутні обговорили низкуважливих питань. Одне із них — оптимізація ВНЗ I-II рівнів акредитації. На разі їх фінансують з державного бюджету. Та, можливо, вже зовсім скоро державними технікумами та коледжами опікуватиметься область.

— Перед нами постало завдання: побудувати модель освітнього простору таким чином, щоб кошти спрямовувати раціонально. Один із можливих варіантів оптимізації — створення комплексів по наданню освітніх послуг.До них могли б увійти технікуми, коледжі, ПТНЗ, а можливо і ВНЗ. Головна мета: задовольнити ринок праці робітничими професіями та не допустити закриття жодного навчального закладу, — повідомила головна освітянка області Олена Харченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом доби полтавські рятувальники відбуксирували 4 вантажних автомобілі

Такий варіант оптимізації запропонували та обговорили ще раніше на спільній нараді представників профільного Департаменту та очільників державних ВНЗ I-II рівнів акредитації Полтавщини.А вчора озвучили і Валерію Головку. Він підтримав:

— Престижність технікумів, коледжів та ПТНЗ неодмінно зросте, якщо вони будуть в структурі вищих навчальних закладів. Вони могли б бути проміжним етапом на шляху здобуття вищої освіти, — зазначив очільник області.

На Полтавщині з’явиться Рада молодих учених
 

Спочатку б діти закінчували ВНЗ I-II рівнів акредитації, потім, при бажанні — III-IVрівнів в межах однієї структури. І вступали б вони на останні курси інститутів, університетів чи то академій. Таким чином не втрачаючи додаткових років на здобуття вищої освіти

— Крім того, це гарний спосіб популяризувати робітничі професії. На ринку праці на них зараз великий попит. Адже нині дівчата та хлопці не дуже хочуть навчатися в професійно-технічних навчальних закладах. Та переконаний, аби ПТНЗ діяли при вищих навчальних закладах, картина була б іншою, — додав Валерій Головко.

На Полтавщині з’явиться Рада молодих учених
 

Говорили на нараді і про підготовку до II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Ректори погодили участь своїх науковців у ньому.

Крім того освітяни озвучили ідею щодо створення на Полтавщині Ради молодих учених.

— Рада молодих учених є при Міністерстві освіти та науки України. А хочеться,щоб така була і на рівні Полтавщини. Адже в нас багато молодих, талановитих, здібних та розумних вчених. Тому їх потрібно підтримувати, — наголосила Олена Харченко.

На Полтавщині з’явиться Рада молодих учених
 

Очільник області Валерій Головко ідею створення Ради молодих вчених на Полтавщині підтримав.


ПОІППО за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1049
Категорія: Полтавщина
Теги: Рада молодих учених, Полтавщина, Головко, ода




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ