Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.01.2014

На Полтавщині забавки на залізниці ледь не закінчились трагічно для 13-річного підлітка


На щастя, хлопчик залишився живим


На Полтавщині забавки на залізниці ледь не закінчились трагічно для 13-річного підлітка

У Полтавській області учень 7-го класу, мешканець одного з селищ Карлівського району заліз на трансформатор та отримав ураження електричним струмом високої напруги.

На щастя, хлопчик залишився живим. З численними опіками його було госпіталізовано до Карлівської центральної районної лікарні. Лікарі констатували, що у неповнолітнього уражено 12% поверхні тіла. Наразі підліток йде на поправку і його стан стабільний.

Неповнолітній отримав травми біля зупиночної платформи «Котлярівка». Нещасний випадок стався на вихідні. Граючи у схованку з другом, підліток заліз на трансформатор та вхопився рукою за електричний провід, в результаті чого неповнолітнього вразило напругою у 27 тисяч вольт.

«Відомості про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ст. 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України, наразі проводиться досудове розслідування. Це перший випадок травмування підлітка на залізниці у поточному році.

Минулого року було зареєстровано 3 факти ураження неповнолітніх електричним струмом та 7 фактів травмування рухомим складом, з яких 3 випадки, на жаль, зі смертельними наслідками», - повідомив начальник кримінальної міліції у справах дітей Управління МВС України на Південній залізниці Олександр Колесник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині через коротке замикання електромережі холодильної камери горів будинок

Олександр Колесник також зазначив, що співробітниками транспортної міліції в учбових закладах постійно проводяться профілактичні лекції та бесіди щодо дотримання правил особистої безпеки під час перебування на об’єктах залізниці.

Однак випадки дитячого травматизму продовжують траплятися, і більшість з них відбувається під час вихідних днів та шкільних канікул, коли діти багато вільного часу проводять поза увагою дорослих.

Правоохоронці вкотре нагадують, що залізниця – територія підвищеної небезпеки та звертаються до батьків чи осіб, які їх замінюють, з проханням приділяти більше уваги тому, чим займаються неповнолітні, як та де вони проводять своє дозвілля.

Слід завжди попереджати дітей про можливі небезпечні наслідки, якщо не дотримуватися правил безпеки на об’єктах залізниці.

СЗГ УМВС України
на Південній залізниці


Схожі матеріали:
👁 1050
Категорія: Події
Теги: залізниця, Карлівка, Підліток, електричний струм




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ