Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.11.2020

На Полтавщині заборонені планові операці, лікарні прийматимуть лише ургентних хворих і з коронавірусом


Україна переходить на другий етап реагування на коронавірус


На Полтавщині заборонені планові операці, лікарні прийматимуть лише ургентних хворих і з коронавірусомУкраїна переходить на другий етап реагування на коронавірус. Через це лікарні області відмовляються від планових операцій та госпіталізацій.

Але є і винятки, наприклад, лікування онкохворих.

Через збільшення кількості хворих на COVID-19, лікарні Полтавщини зупиняють проведення планових операцій та госпіталізацій.

Ті, які призначили раніше, будуть переносити, повыдомляє PTV Полтавське Телебачення.
 
"Якщо цього можна уникнути, то так, але якщо це ургентна, то госпіталізуємо з усіма вимогами. Обласна лікарня продовжує надавати ургентну допомогу, бо ніхто не скасовував травми, інфаркти, інсульти та гострі хірургічні стани. Бувають такі випадки, коли не можна відтерміновувати, ті ж самі оперативні втручання. Адже це може погіршити стан пацієнта", – розповів заступник головного лікаря Полтавської клінічної лікарні імені М. В. Скліфосовського Олександр Олійник.

Тобто, лікарні зараз приймають тільки невідкладних хворих, або якщо внаслідок відтермінування госпіталізації для пацієнта існує значний ризик для життя або здоров’я.
 
"Де-факто – це означає заборону на медичну допомогу, тобто медична допомога в Україні заборонена. Якщо летальність післяоперативних втручань є близько пів відсотка, коли настає гостра фаза, тобто, наприклад, перитоніт, то тоді помирає кожний четвертий. Летальність в десятки разів більша", – розказав Віктор Сердюк, президент Всеукраїнської Ради Захисту прав та безпеки пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус на Полтавщині: статистика за 10 листопада

До винятків потрапило надання медичної допомоги вагітним, новонародженим, породіллям. Також будуть продовжувати надавати паліативну медичну допомогу та стаціонарне лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями.
 
"Онкологічним пацієнтам допомога як надавалася, надається. Я думаю, буде надаватися, тому що це та когорта пацієнтів, які не мають часу на відтермінування. У спеціалізованому лікуванні онкохворих дуже важливі терміни як початку лікування, так і в процесі", – прокоментував Орест Вовк, головний лікар Полтавського онкодиспансеру.

Проведення планових операцій та госпіталізацій заборонили через те, що будуть збільшувати кількість ліжок для хворих на COVID-19.

 


Схожі матеріали:
👁 870
Категорія: Полтавщина
Теги: коронавірус, госпіталізація, планові операції, лікарні, онкохворі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ