Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.10.2020

На Полтавщині запустять ще одну ПЛР-лабораторію


Щодня в обласний лабораторний центр надходять 1500-2000 проб.


На Полтавщині запустять ще одну ПЛР-лабораторіюЛабораторія буде діяти на базі обласного центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом. Нині там проводять ІФА-тестування. Для цього область виділила 15,6 млн грн.

«Кадри є, знання й досвід є. Запуск лабораторії дасть можливість  робити додатково 400 тестувань на добу. Люди швидше отримуватимуть результати тестів.  Запустити нову лабораторію розраховуємо до кінця року, бо треба пройти всі юридичні процедури, тендери, постачання, встановлення і налаштування обладнання», – зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Очільник області наголосив, що нині ситуація з поширенням коронавірусу залишається напруженою.

Щодня в обласний лабораторний центр надходять 1500-2000 проб. Такої кількісто не було з початку пандемії. Багатьом людям доводиться чекати на результати ПЛР-тестування певний час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині зафіксували новий випадок захворювання на коронавірус
 
«25 років українську систему охорони здоров’я просто знищували. І відновити її вмить надзвичайно важко, але область спрямовує на це всі сили. З початку пандемії збільшено можливість тестування обласного лабцентру: з 24 до 700 на добу. Також нещодавно лабораторія отримала обладнання від ВООЗ і держави, це дозволдить збільшити діагностування. Водночас працюють міська лабораторія у Кременчуці та кілька приватних. Загалом на Полтавщині за день проводимо понад 800 ПЛР-тестів та понад 1 тисячу ІФА-тестувань», – сказав Олег Синєгубов.

Також укладено контракт із потужною приватною київською лабораторією. Їм направлятимуть із Полтавщини направлятимуть частину мазків для тестування. Це оплачуватиме держава.

Схожі матеріали:
👁 752
Категорія: Полтавщина
Теги: Вірус, спалах коронавірусу, україна, коронавірус, COVID-19, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ