Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.07.2018

На поточний ремонт доріг Гребінки виділено 1 млн. гривень


Вартість одного кілометра капітального ремонту доріг складає більше 7 млн. гривень


На поточний ремонт доріг Гребінки виділено 1 млн. гривеньНа питання, що цікавлять мешканців Гребінківської об'єднаної територіальної громади, відповідає міський голова Віталій Іванович Колісніченко
 
- Віталію Івановичу, гребінківці цікавляться, коли буде зданий в експлуатацію спортивний майданчик по вул. Героїв України?

Відразу хочу сказати, що його будівництво планувалося за рахунок співфінансування коштів міського та обласного бюджету. Міська рада виготовила проектно-кошторисну документацію на будівництво спортивного майданчика ще у 2017 році. Провела заходи з будівництва його основи та огорожі.

12 квітня 2018 року на пленарному засіданні дев'ятнадцятої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання затверджено перелік майданчиків, які будуть облаштовані штучним покриттям розміром 42 х 22 метри за рахунок коштів обласного бюджету.

Гребінківський майданчик потрапив серед інших двадцяти до цього переліку. В даний час обласні служби проводять тендерні процедури щодо закупівлі штучного покриття. Ми чекаємо їх закінчення, аби якнайшвидше здати об'єкт в експлуатацію.

Паралельно ми виготовили проектно-кошторисну документацію на електропостачання цього спортивного майданчика і приступимо до її реалізації, аби всі бажаючі могли займатися спортом і у вечірній час.
 
- Згідно Закону України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання" усі будівлі мають бути забезпечені вузлами комерційного обліку, тобто лічильниками. У разі, коли таких лічильників не буде, послуги теплопостачання таким об'єктам, у тому числі житловим будинкам, надаватися не будуть.

Скажіть, буд-ласка, що робиться у цьому напрямку?

Засобами обліку теплової енергії мають бути забезпечені усі будівлі, у тому числі житлові будинки, які опалюються централізовано. Згідно вказаного Вами закону ці засоби мав би встановити оператор зовнішніх інженерних мереж, яким є Обласне комунальне виробниче підприємство теплового господарства "Лубнитеплоенерго".

Витрати на оснащення будівель вузлами комерційного обліку, здійснені оператором зовнішніх інженерних мереж, відшкодовуються споживачами відповідних комунальних послуг, тобто власниками квартир та будинків. На сьогоднішній день у ОКВПТГ "Лубнитеплоенерго" немає коштів для таких робіт.

Об'єднана територіальна громада у своєму бюджеті передбачила кошти на забезпечення багатоквартирних будинків засобами обліку теплової енергії. Прийнята відповідна програма, якою передбачено, що для мешканців тих жилих будинків, які за власні кошти готові профінансувати монтажні роботи, міська рада придбає лічильники та комунікатори для їх подальшого встановлення.

На її реалізацію вже виділено 500 тисяч гривень, і ця сума може збільшуватись у разі потреби. Тому вже зараз закликаю власників квартир у багатоповерхівках провести відповідні збори та вирішити питання щодо проведення робіт по встановленню теплових лічильників.

До речі, у минулі два роки за такою програмою встановлено засоби обліку у 16-ти багатоквартирних жилих будинках, у тому числі двоповерхових.

Що стосується забезпечення будівель соціально-культурного призначення, то тут у цьому році будуть встановлені засоби обліку за рахунок коштів громади,
 
- Наші водії нарікають на якість дорожнього покриття. Що робить об'єднана громада, аби покращити його?

У цьому році, на відміну від попередніх, стан дорожнього покриття після осінньо-зимового періоду значно погіршився. Тут частково винні і погодні умови, але ще і великовантажний транспорт, який просувається вулицями міста. Ми не маємо повноважень зупиняти або не пропускати його, бо це функції інших органів, і тому лише мусимо ремонтувати дороги.

Відразу скажу, що значно збільшилась ціна на поточний ремонт внаслідок подорожчання матеріалів. Проте, з впевненістю можу сказати, вартість цих робіт у нас найнижча у порівнянні з нашими найближчими сусідами, Хто сумнівається, можете перевірити мої слова за відповідними відкритими інформаційними джерелами.

Рішенням виконавчого комітету міської ради затверджено перелік вулиць, на яких мають бути проведені поточні ремонти. На ці цілі виділено 1 млн, гривень. Цього недостатньо, але більше поки що виділити не можемо.

Адже надали субвенцію на медицину близько 4,5 млн. гривень (для ПМСД та ЦРЛ), яка має фінансуватися з районного бюджету, профінансували терцентр більше ніж на 2,5 млн. гривень, який теж не знаходиться у нашій власності. Ці видатки не повинні здійснюватись із бюджету ОТГ, але ж ми виділили кошти, розуміючи, що робимо це для мешканців нашої громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківських правоохоронців привітали з Днем поліції України (ФОТО)

Якість ремонтних робіт нас задовольняє. Проводили моніторинг попередніх робіт. З'ясували, що лише у двох місцях за два роки є пошкодження раніше відремонтованого покриття, Т ому ціна та якість робіт, ще раз повторюсь, нас влаштовує. Зробили поточний ремонт частини вулиць: Незалежності, Магістральна, Локомотивна, Миру, Ватутіна, Перемоги у с. Слободо-Петрівка, пров. Спортивного, інших.

Хочу подякувати філії "Мар'янівська" ТОВ СП «НІБУЛОН», яка долучилась до поточного ремонту вул. Миру у с. Мар'янівка. Там ми робимо роботи за рахунок кооперування коштів громади та підприємства.

Виготовили проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт вулиць Євгена Гребінки, Шмідта, Ломоносова, Городищенська. Нагадую, що вартість одного кілометра капітального ремонту доріг складає більше 7 млн. гривень. Для виконання робіт потрібні дуже великі кошти, яких не маємо у бюджеті. Ми звернулись за допомогою до народного депутата України Мосійчука І.В. Маємо надію, що отримаємо фінансування цих об'єктів.

І нарешті, про найболючіші дорожні проблеми. Виїзди з міста у всі напрямки просто жахливі. Ці дороги не належать об’єднаній територіальній громаді. Це так звані "дороги місцевого значення”. Для їх утримання створено державне підприємство "Агентство місцевих доріг Полтавської області". Нас інформують, що вони будуть проводити ремонтні роботи на цих дорогах.
 
- Віталію Івановичу, Законом України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", який прийнято у 2015 році, визначено, що власники квартир та нежитлових приміщень є співвласниками спільного майна багатоквартирного будинку. Що це означає на практиці і як діяти далі співвласникам багатоквартирних будинків?

Дійсно, цим законом власникам квартир у багатоквартирному будинку передано право володіти спільним майном цього будинку без будь-яких додаткових документів на право власності.

Отже, багатоквартирний будинок є спільною Власністю тих, хто є власниками квартир у цьому будинку. А це, у свою чергу, означає, що усі власники мають право і обов'язок брати участь у фінансуванні ремонтних робіт своїх будинків.

Виходячи з цієї логіки, міська рада прийняла Положення про дольову участь співвласників багатоквартирних будинків у проведенні капітального ремонту (реконструкції, модернізації) житлового фонду Гребінківської міської об'єднаної територіальної громади. У відповідності до цього положення, капітальні роботи виконуються за умови співфінансування з боку співвласників будинку у розмірі 30 % від потреби і бюджету громади у розмірі 70 % (для першого ремонту), відповідно 40% та 60% для другого і 50 на 50, починаючи з третього ремонту.
 
Нагадаємо, що у Гребінці споруджується новий спортивний майданчик, і раніше повідомлялось: "... завершальний етап робіт буде виконано навесні. Покриття вже придбане і зберігається у комунгоспі"

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1289
Категорія: Новини Гребінки
Теги: дороги, ремонт, колісніченко, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ