Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.03.2017

На сесії районної ради представили комплексну програму розвитку освітньої галузі Гребінківщини (ВІДЕО)


Начальник районного відділу освіти Наталія Носова представила на розгляд сесії комплексну програму розвитку освітньої галузі Гребінківщини


Наталія Носова, начальником відділу освіти молоді та спорту Гребінківської РДА10 березня 2017 року відбулася сесія районної ради 7-го скликання.

На розгляд сесії було винесено дуже багато питань, адже це перша сесія у 2017 році. Напередодні відбулися засідання постійних комісій районної ради, на яких всі питання були детально розглянуті і рекомендовані до прийняття на сесії.

Тож депутати вже були обізнані з суттю питань та готові до плідної роботи. Спочатку вони затвердили список присяжних до Гребінківського районного суду, а потім приступили до розгляду та затвердження районних програм. Були прийняті програми підтримки засобів масової інформації, програма соціальної підтримки населення "Родинний дім” на 2017-2010 роки, Комплексна програма розвитку освітньої галузі району, цільова програма національно-патріотичного виховання дітей та молоді, комплексна програма профілактики злочинності та правопорушень на території району, програма захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, районна програма будівництва підвідних газових мереж та газифікації населених пунктів, програма “Територіальна оборона”, програма підтримки релігійних та громадських організацій, програми протидії захворюванню на туберкульоз, програма надання допомоги хворим на рідкісні захворювання, програма відшкодування компенсацій за рахунок коштів відповідних бюджетів за пільговий проїзд окремих категорій громадян залізничним та автомобільним транспортом, спільна програма підтримки та розвитку КП "Центр надання послуг та консультацій", спільна програма “Часткового відшкодування кредитів, взятих жителями району та ОСББ (ЖБК) на впровадження енергозабезпечуючих заходів та придбання сучасних альтернативних газових котлів у 2017-2010 р., інші.

Начальник районного відділу освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА Наталія Носова предтавила на розгляд сесії комплексну програму розвитку освітньої галузі Гребінківського району на 2017-2020 роки.

Депутати підтримали районну програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді, також розглянули питання харчування дітей в дошкільних навчальних закладах на 2017 рік.

Головний лікар комунального закладу Гребінківського центру медикосанітарної допомоги Сергій Литвиненко проінформував про виконання районної програми щодо захворювання на туберкульоз у 2013-2016 роках та про районну цільову соціальну програму "Протидія туберкульозу 2017-2021 роки." Зауважив, що проблема захворювання на туберкульоз залишається актуальною, зросли ціни на туберкулін. Вакцинація населення проводиться із дотриманням графіка.

Новоспечений начальник відділу поліції Віктор Кириченко представив на розгляд депутатів народної ради комплексну програму профілактики злочинності та правопорушень на території Гребінківського району.


Начальник районного відділу освіти, молоді та спорту Гребінківської РД

Начальник районного відділу освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА Наталія Носова
 

Гостре обговорення викликала районна програма відшкодування коштів за пільговий проїзд у приміському залізничному транспорті і окремих громадян Гребінківщини із місцевих бюджетів на 2017 рік. Адже Гребінка - вузлова станція, потік пасажирів великий. І не завжди можливо відстежити саме жителя Гребінківськго району, що користується залізничним транспортом. На сесії виступили І. А. Лещенко, заступник директора Шевченківського відділу залізничних перевезень та В. Г. Мелецький, начальник станції Гребінка Південної залізниці з проханням проплатити компенсацію за перевезення пенсіонерів та зменшення суми податку за використання земель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині продовжується безстрокова акція "Гребінка - не смітник!"

Депутати знайшли рішення,  виплачувати адресну допомогу, але це питання повинно вирішуватися на державному рівні.

До деяких вже прийнятих раніше програм були внесені зміни та доповнення. Потім депутати перейшли до фінансових питань. Ці питання доповіла депутатам начальник фінансового управління Гребінківської РДА Н. Б. Бондаренко. Вона детально розповіла про виконання районного бюджету за 2016 рік з урахуванням офіційних трансфертів, про розпорядження голови РДА, видані в міжсесійний період, про внесені зміни до районного бюджету на 2016 рік та до районного бюджету на 2017 рік, пояснила, які субвенції з обласного бюджету отримав район, як допомагають району міський та сільські бюджети. На утримання закладів і установ районного бюджету, проведення заходів, формування бюджету розвитку за рахунок вільного залишку коштів загального та спеціального фондів в сумі 5802,539 тис. грн., зменшення обсягу резервного фонду районного бюджету на суму 434,290 тис. грн., додатково спрямовується 6236 829 тис. грн.

У зв'язку з виділенням коштів з державного та обласного бюджетів на “Підвідний газопровід середнього тиску до населених пунктів сіл Григорівка та Стукалівка заплановано видіпити кошти в сумі 200 тис. грн. на співфінансування даного об'єкту.

Депутат О. Е. Жолобецький, підняв питання про великоваговий транспорт та перевезення міндобрив. Це питання теж розглянуть з усіма зацікавленими особами на засіданні постійних комісій.
 

Відеосюжет Аліни Громік,
Телерадіокомпанія "Пирятин"


Схожі матеріали:
👁 1243
Категорія: Суспільство
Теги: освіта. Наталія Носова, новини Гребінки, відео, Гребінка, сесія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ