Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.01.2013

На ст. Гребінка за шахрайство затримано місцевого мешканця


Черговий випадок шахрайства трапився на залізничному вокзалі ст. Гребінка Південної залізниці


Шахрайство на залізничному вокзалі ст. Гребінка

Серед низки злочинів, скоєних відносно громадян, шахрайство, на жаль, продовжує займати не останню позицію. І певне місце у цьому прикрому списку припадає на випадки заволодіння особистим майном довірливих громадян.

Як свідчить статистика, у більшості випадків люди стають жертвами шахраїв саме через власну необачність. Черговий випадок шахрайства трапився на залізничному вокзалі ст. Гребінка Південної залізниці.

До чергової частини лінійного відділу на ст. Гребінка надійшло повідомлення про те, що в 48-річної жінки невідомий громадянин шахрайським шляхом заволодів мобільним телефоном.

Як з’ясувалось, потерпіла працює станційним працівником залізничного вокзалу ст. Гребінка. Того дня вона чекала на платформі прибуття електропоїзда, щоб перевіряти квитки у пасажирів. Несподівано до неї підійшов незнайомий чоловік та попросив зателефонувати.

Бажаючи допомогти незнайомцю, жіночка дала йому свого мобільника. У цю мить вона побачила знайому, з якою й поспілкувалась який час. Скориставшись цією обставиною, чолов’яга спочатку відійшов у сторону, а потім… швидко зник у невідомому напрямку.

Схаменувшись через деякий час, та не побачивши незнайомця зі своїм телефоном, жінка зрозуміла, що стала жертвою обману. Не гаючи часу, вона одразу ж звернулася до наряду патрульної служби.

Як справжні професіонали своєї справи, правоохоронці діяли досить швидко та оперативно. Тож, вже біля залізничного пішохідного моста ст. Гребінка транспортні міліціонери «по гарячих слідах» виявили підозрілого громадянина, схожого за прикметами на чоловіка, який зник разом з мобільником постраждалої. Правоохоронці з’ясували, що цей громадянин – 48-річний місцевий мешканець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині зловмисник викрав гаманець з карткою та пін-кодом

За словами заступника начальника лінійного відділу на ст. Гребінка Управління МВС України на Південній залізниці підполковника міліції Тетяни Саволенко, відносно даного громадянина розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. «Санкція цієї статі передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – зазначила Тетяна Саволенко.

Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини даної події. Досудове розслідування триває.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з переконливим проханням: щоб не стати жертвою шахраїв, не слід ні в якому разі, не під яким приводом давати свій мобільний телефон чи будь-які особисті речі в руки чужим людям, якби переконливо вони не просили. Також не варто залишати своє майно на незнайомих та малознайомих людей. У випадку, якщо проти вас, все ж таки, було скоєне правопорушення, слід одразу ж звертатися до правоохоронців.

СЗГ УМВС України на Пiвденнiй залiзницi


Схожі матеріали:
👁 1517
Категорія: Події
Теги: мобільний телефон, МВС, Гребінка, Південна залізниця, станція, шахрайство, залізничний вокзал




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ