Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.02.2013

На станції Гребінка потяг "Миколаїв - Москва" затримали на 6 годин


Для евакуйованих пасажирів на час перевірки працівники ДСНС розгорнули польову кухню та організували роздачу гарячих напоїв


На станції Гребінка потяг "Миколаїв - Москва" затримали на 6 годин

09 лютого о 18:12 до державної пожежно-рятувальної частини № 25 міста Гребінка від чергового лінійного відділу УМВС на станції Гребінка, надійшло повідомлення про замінування вагону потягу № 62 сполученням «Миколаїв - Москва».

В зв’язку з цим проведено евакуацію 851 пасажира із потягу.

Люди були змушені чекати майже шість годин доки працівники піротехнічної групи УМВС НДКЦ Полтавської області ретельно не оглянули вагони на наявність вибухового пристрою.

При обстеженні поїзда вибухового пристрою не знайдено. Поїзд затримався на 5 годин 43 хвилини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На залізничній станції Гребінка шукали бомбу

З метою надання допомоги пасажирам працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій спільно з представниками військової частини А-1436 розгорнули польову кухню та організували безкоштовні гарячі напої. Під час обстеження потягу вибухового пристрою не знайдено. Затримка руху потягу склала 05 годин 43 хвилини.

За даним фактом проводиться слідство правоохоронними органами.


Останнім часом в Україні різко зросла кількість повідомлень про мінування людних об'єктів. Зловмисники в більшості випадків вимагають викупу в обмін на інформацію про бомбу, яку самі вдало придумують.

Мінування вокзалів, лікарень, аеропортів почастішали після галасливого справи дніпропетровських терористів, нібито також вимагали гроші за інформацію про вибухівку.

Серед останніх помилкових повідомлень про замінування слід зазначити повідомлення про мінування поїзда в Харкові. Було евакуйовано 600 пасажирів. "Мінером" виявився 30-річний громадянин сусідньої держави, пасажир зазначеного поїзда, з власного телефону з хуліганських спонукань надав неправдиве повідомлення про замінування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині у потязі Миколаїв - Москва шукали вибухівку

У грудні було повідомлення про мінування залізничного вокзалу в Харкові. Було евакуйовано близько 1800 пасажирів і працівників станції "Харків-Пасажирський".

Також варто згадати дніпропетровську лікарню. 13 грудня звідти були евакуйовані 860 чоловік. Вибухонебезпечні предмети виявлені не були. Пізніше було встановлено, що дзвінок зробила 10-річна учениця місцевої освітньої школи з хуліганських спонукань.

Однак рекорди за кількістю мінування в минулому році б'є київський ж/д вокзал. Останній раз повідомлення про тамтешню бомбі надходило 15 листопада. Київська міліція тоді ж затримала зловмисника.

27 червня ц.р. Президент України Віктор Янукович підписав закон № 5064-VI "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та вибухонебезпечними матеріалами".

Нещодавно закон набув чинності. Відповідно до закону, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Ті самі дії, що спричинили тяжкі наслідки або вчинені повторно, караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

ВІДЕО:




Grebenka.com



Схожі матеріали:
👁 1745
Категорія: Події
Теги: Миколаїв, евакуація, вибуховий пристрій, Москва, Потяг, поїзд, бомба, Гребінка, вибухівка




Всього коментарів: 3

1
2 Иван   (11.02.2013)
Чому тільки мосалів там і наші ж їхали...А хіба шкода?З усіма таке може бути...Потрібно один одном допомагати....


0
3 Tимми   (11.02.2013)
Поддерживаю от общего истока никуда не денешься!


0
1 Tanya   (10.02.2013)
Гребінка знову у центрі уваги. Цього разу спасала москалів від голодної та холодної смерті.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ