Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.11.2011

На території Полтавської області триває місячник з безпеки дорожнього руху



На території Полтавської області триває місячник з безпеки дорожнього руху

Останнім часом на території Полтавської області все частіше фіксують випадки дорожньо-транспортних пригод, в яких гинуть та травмуються люди. Не останню роль у цьому відіграє халатність водіїв, які поспішаючи у власних справах, нехтують правилами дорожнього руху. Бажання зекономити час може коштувати здоров’я та життя як власне водієві, так і іншим учасникам дорожнього руху.

 За десять місяців поточного року на дорогах Полтавщини скоєно 848 дорожньо-транспортних пригод з постраждалими, в яких 163 особи загинули та 1074 - отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Розбиті вщент авто, матеріальні збитки і, головне, травми та смертельні випадки – це далеко не повний перелік того, чого можна уникнути, якщо дотримуватись елементарних дорожніх правил.

З метою попередження аварійності та причин, за яких трапляються ДТП, на території області триває місячник з безпеки дорожнього руху.

Працівниками ДАІ регулярно проводиться профілактична робота серед учасників дорожнього руху щодо недопущення ними порушень дорожніх правил. Пішоходам та велосипедистам рекомендується рухатися у відведених для цього місцях, переходити вулиці та дороги на пішохідних переходах, а також, у темну пору доби одягати на себе елементи, які відбивають світло.

Інспектори ДАІ Полтавщини звертають увагу на профілактику порушень водіями швидкісного режиму, дотримання вимог дорожніх знаків та світлофорних об’єктів.

Особлива увага звертається на профілактику випадків керування водіями транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Адже ДТП з вини нетверезих водіїв найбільш криваві та жахливі. Згадаємо лише недавню автокатастрофу у Глобино, де з вини нетверезого водія загинули 8 молодих людей у віці від 16 до 26 років.

Лише за 10-ть місяців на території області сталося 60 аварій за участі водіїв, які керували автомототранспортом в нетверезому стані. В цих аваріях 80 людей отримали тяжкі травми, а 12 від отриманих травм загинули.

Як бачимо, статистика невтішна. То ж перш ніж сідати за кермо напідпитку, слід подумати не тільки про власну долю, а й про долю інших людей.

Наголошуємо, що саме від свідомості кожного з нас залежить безпека на дорогах України. Тож бережіть себе і хай вас оберігає Господь.

Автор: УДАІ УМВС України в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1533
Категорія: Полтавщина
Теги: дорожні знаки, дтп, безпека, штраф, швидкість, село Літки, дорожній рух




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ