Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.09.2016

Начальник Гребінківського ВПГУНП: “Вжиті заходи дозволили зберегти контроль за криміногенною ситуацією”


У цьому місяці серед гребінківців поповзли чутки про чоловіка на авто, що цікавиться дівчатами...


Начальник Гребінківського відділу поліції провів прес - конференцію14 вересня т.в.о. начальника Гребінківського ВПГУНП України підполковник поліції Олександр Іполитович Луценко провів прес-конференцію з місцевими засобами масової інформації. Олександр Іполітович добре знає Гребінківський район та його особливості, так як уже працював тут раніше.

- Олександре Іполитовичу, охарактеризуйте стан оперативної обстановки в Гребінківському районі за останні місяці.

- Аналізуючи стан оперативної обстановки в районі за 8 місяців, хочу наголосити, що вжиті організаційні і практичні заходи дозволили зберегти контроль за криміногенною ситуацією в районі, сприяли розвитку деяких позитивних тенденцій у динаміці та структурі злочинності та послідовному нарощуванні зусиль на пріоритетних напрямках діяльності нашого відділу .

Але ще недостатньою є робота по протидії наркозлочинності, особливо, виявленню наркозбувачів, розкриттю незаконних заволодінь автотранспортом та ефективній протидії скоєнню злочинів на території залізниці. На низькому рівні перебуває застосування оперативно-технічних засобів при розслідуванні та розкритті злочинів.

Однак, зусилля особового складу нашого відділу поліції максимально спрямовані на реалізацію заходів з протидії злочинності, профілактиці правопорушень та усунення причин, що зумовили вчинення протиправних дій, недопущення скоєння та розкриття злочинів на пріоритетних напрямках.

Одним з основних чинників, що впливає на поточний стан справ, є недостатня кількість особового складу. Так, станом на перше вересня некомплект особового складу відділу становить 19 працівників, в тому числі: 7 - керівників, 6 працівників відряджені до Пирятинського відділення поліції, 6 працівників перебуває у черговій відпустці, та щодобово до несення служби в добовому наряді та після несення служби перебуває, в середньому, 5 працівників.

Протягом 8 місяців 2016 року до Гребінківського відділу поліції надійшло 2023 заяви та повідомлення про кримінальні правопорушення та інші події, що на 12% більше, ніжза аналогічний період минулого року. Із числа зареєстрованих в ЄО заяв і повідомлень з ознаками кримінальних правопорушень 237 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, по 39 прийнято рішення про приєднання до раніше облікованих кримінальних правопорушень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очільник Гребінківської поліції зустрівся з головами Овсюківської та Березівської сільських рад

Усього обліковано 228 кримінальних правопорушень. Всього залишається нерозкритим 171 кримінальне правопорушення, з них тяжких та особливо тяжких - 61, у тому числі крадіжок 109, грабежів 1, шахрайств 10, незаконного заволодінння транспортними засобами 3.

Зареєстровано 7 кримінальних правопорушень, учинених у громадських місцях. Викрито 75 осіб, які вчинили кримінальні правопорушення, 9 з них на той момент перебували у стані алкогольного сп'яніння, 61 - уже раніше скоювали злочини. 2 злочини вчинено неповнолітніми, або за їх участі.

Від злочинних проявів потерпіло 247 громадян. На фоні загального зменшення кількості зареєстрованих проваджень, викликає занепокоєння їх ріст на окремих напрямках.

Треба звернути у зв’язку з цим увагу на злочини у сфері безпеки руху та експлуатацїї транспорту, злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, злочини, що пов'язані з незаконним обігом зброї, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

- Чому ж, на Вашу думку, відбулося зниження в розкритті злочинних правопорушень?

- Я вважаю, що основна причина великий некомплект особового складу -19 осіб. Це значно впливає на розкриття злочинів. Важливу позитивну роль відіграє профілактична робота серед населення. Працівники поліції виступають у засобах масової інформації, зустрічаються з підростаючим поколінням. Кількість злочинних посягань зменшується.

- Олександре Іполитовичу, як пройшла переатестація поліцейських у Гребінківському відділі?

- На мою думку, переатестацію гребінківські поліцейські пройшли непогано. Четверо атестовані з підвищенням на посаду, двоє - з пониженням, ще двоє не пройшли переатестацію. Всі інші атестовані.

Користуючись нагодою, звертаюся до бажаючих служити в поліції. Полтавське обласне управління ГУНП України в Полтавській області з 12 вересня по 11 жовтня оголошує конкурс на посади дільничних і слідчих. Слідчий має мати вищу юридичну освіту, дільничний - повну вищу освіту. Телефонуйте, приходьте до нас у відділ, надамо всі необхідні роз’яснення.

- Засоби масової інформації повідомляли про два повалені хуліганами ліхтарі по пров. Спортивному. Що відомо про винуватців події?

- Повідомлення про подію зареєстроване до Журналу єдиного обліку. Проводиться перевірка. Встановлений свідок, що розповів про 4 особи, підлітків років 15, серед них одна дівчина, що знаходилась на місці події у той час. їх особи встановлюються Я впевнений, що ми їх знайдемо і вони будуть покарані

У зв’язку з хуліганськими проявами виникає проблема футбольних фанатів, що проїжджають через наше місто. Ми працюємо над вирішенням цієї проблеми. Забезпечуємо охорону правопорядку, але, на жаль, у нас не вистачає людей. Питання охорони порядку ми обговорювали з головою райдержадміністрації В. В. Роспоповим, головою районної ради В. М. Зінченком, міським головою В. І. Колісніченком. Незабаром будемо охороняти порядок у місті разом з громадськістю.

- У цьому місяці серед гребінківців поповзли чутки про чоловіка на авто, що цікавиться дівчатами...

- Це єдиний випадок, системності тут немає. Стався він на трасі у Сербинівці Чоловік до 30 років зупинив автомобіль і хотів силою затягнути дівчину 15-ти років до машини. Дівчина дала відсіч. Особа водія встановлюється, він буде притягнутий до відповідальності.

- Сьогодні важливим є питання безпеки руху, адже у нас було кілька випадків важких ДТП. Чи буде встановлено лежачого поліцейського?

- Це питання теж обговорювалося з керівниками міста та району, щоб встановити лежачого поліцейського, світлофор, додаткові дорожні знаки, пішохідні переходи, пішохідні доріжки, велосипедні доріжки, освітлення, відеофіксацію. Представники приватного підприємства, з якими я зустрічався, підготували програму “Безпечне місто. Система вуличного відеоспостереження в м. Гребінка". Щоб почати це впроваджувати, потрібні кошти. Я сподіваюсь, що і це питання почне вирішуватись.

- І насамкінець, як з Вами можуть поспілкуватися наші читачі?

- Мій телефон є на сайті Гребінківського відділу поліції, прийом громадян проводжу щоп’ятниці з 10 до 12 години. А взагалі можете звертатися в будь-який день. Я відкритий до спілкування.
 
За матеріалами "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1117
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Гребінка, Очільник, поліція, криміногенна ситуацієя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ