Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.08.2016

Найбільший ріст аварійності на Полтавщині спостерігають у Гребінківському районі


За підсумками 7 місяців поточного року Полтавська область посіла дев’яте місце в Україні за кількістю ДТП з постраждалими, загиблими...


Найбільший ріст аварійності на Полтавщині спостерігають у Гребінківському районіЗа підсумками 7 місяців поточного року Полтавська область посіла дев’яте місце в Україні за кількістю ДТП з постраждалими, загиблими і травмованими у них особами. Про це, під час апаратної наради у голови Полтавської ОДА, повідомив заступник начальника Головного управління поліції області Сергій Альошкін.

Він зазнчив, що за даний період зареєстровано 552 автопригоди, які забрали 74 людських життя та ще 698 осіб травмовано. Наразі ж на Полтавщині спостерігається зростання кількості ДТП на 35 %, а травмованих у них осіб – на 31,5 %. Однак, протягом 7 місяців вдалося подолати тяжкість наслідків автопригод і число загиблих, порівняно з минулим роком, скоротилося на 20,4 %.

“Найбільший ріст аварійності спостерігається в Гребінківському (300%), Чутівському (200 %), Пирятинському (150%), Котелевському та Решетилівському (по 100 %) районах та містах Кременчуці (103%) та Горішні Плавні (90,9 %). 

Головною причиною дорожньо-транспортних пригод залишається людський фактор. 26 % ДТП сталися через перевищення швидкості, 16 % – внаслідок порушення водіями правил маневрування, причиною 7 % автопригод є порушення правил дорожнього руху пішоходами. Основними видами дорожньо-транспортних пригод є зіткнення – 201 ДТП (36% від загальної кількості ДТП з потерпілими); 159 – є наїзд на пішоходів”, – розповів Альошкін.

Він наголосив, що значна кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів скоєна у межах населених пунктів у темну пору доби на неосвітлених, або недостатньо освітлених ділянках, де відбувається рух пішоходів по проїзній частині за відсутності тротуарів та пішохідних доріжок, а також через проїзну частину дороги на пішохідних переходах, де взагалі відсутнє або не відповідає нормативним значенням електричне освітлення. 

Пішохідні переходи не в повній мірі обладнані відповідними дорожніми знаками, що позначають місця переходу дороги пішоходами. Технічний стан знаків, їх видимість, світловідбивні властивості не відповідають вимогам державних стандартів. 

Що стосується дорожньої розмітки, що позначає місця та межі пішохідних переходів, то роботи з її поновлення дорожніми та комунальними службами, як правило, проводяться не завжди вчасно. Всі ці фактори відіграють негативну роль у забезпеченні безпеки руху пішоходів і майже завжди є супутніми причинами скоєння ДТП.

“Стан утримання вулично-шляхової мережі теж має свій вплив. Цього року в області зареєстровано 16 ДТП (всі ДТП з матеріальними збитками), супутніми причинами яких стали недоліки в утриманні вулиць і доріг, 1 – на автомобільних дорогах загального користування, інші – на вулицях населених пунктів, що знаходяться у комунальній власності. 9 таких ДТП сталися у м. Кременчуці. 

Незважаючи на певні заходи, що вживаються Службою автомобільних доріг у Полтавській області, місцевими органами виконавчої влади у межах наданих їм повноважень з метою забезпечення безпеки дорожнього руху, поліпшення експлуатаційних параметрів автошляхів, до цього часу на території області не спостерігається суттєвих зрушень у напрямку забезпечення належних умов проїзду автомобільними шляхами місцевого значення, облаштування ділянок доріг у межах населених пунктів стаціонарним електричним освітленням, у тому числі пішохідних переходів. 
 


Тож, такий стан справ не сприяє формуванню позитивної думки учасників дорожнього руху, громадян та суспільства в цілому про власників автомобільних доріг і вулиць, в обов’язки яких входить забезпечення безпечних, економічних та комфортних умов дорожнього руху”, – сказав Альошкін.

Він зазначив, що найактуальнішою проблемою сьогодення є зупинення росту дорожньо-транспортного травматизму, тому з метою профілактики та стабілізації стану аварійності у період з 8 серпня по 12 вересня 2016 року на території держави проводиться місячник безпеки дорожнього руху.

“На даний час у регіоні зареєстровано 631 перевізник, задіяний для перевезення пасажирів. Перевізниками використовується 2498 автобусів та мікроавтобусів. Аналіз автопригод показав, що за 7 місяців 2016 року, порівняно з минулим роком, на 72 % зросла кількість дорожньо-транспортних пригод, які трапились з вини водіїв автобусів (57 ДТП проти 33), в той же час, тяжкість наслідків цих ДТП значно зменшилась. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині 18-річний житель Пирятина намагався викрасти автомобіль

Так, у 2016 році з постраждалими зареєстровано 8 ДТП з вини водіїв автобусів (у 2015 – 9), в яких загиблих осіб не зареєстровано, (2015 –не зареєстровано), 13 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості (2015 — 28). З метою профілактики цієї категорії дорожньо-транспортних пригод поліція вживає заходи контролю та впливу”.

За 7 місяців працівники поліції Полтавської області під час нагляду за дорожнім рухом виявили 468 порушень правил дорожнього руху, допущених водіями автобусів, в тому числі 9 фактів керування автобусами в стані алкогольного сп’яніння; 20 – керування автобусом особою, яка не має при собі відповідних документів; 135 порушень правил перевезення пасажирів; 65 випадків відхилення від визначеного маршруту руху автобуса.

Велику увагу, за словами Сергія Альошкіна, поліція приділяє профілактиці дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Цьогоріч з вини дітей в області сталося 11 автопригод, в яких 11 неповнолітніх отримали травми (у 2015 – 21 ДТП, в яких 21 дитина отримала травми). 8 ДТП трапилися з вини пішоходів.

Схожі матеріали:
👁 1314
Категорія: Події
Теги: Полтавська, дтп, Гребінківський, постраждалі




Всього коментарів: 4

0
4 Вещий Олег   (24.08.2016)
Олег , говорить о взятках нужно по факту. Факты, доказывающие взяточничество у вас имеются? Или вы абстрактно всех под оlну расчёску причёсываете?


0
3 Олег   (19.08.2016)
Складається постійне враження, що ці всілякі очільники міністерств,відділів, управлінь нічого корисного не здатні зробити. Лишень отримують хабарі та прикриваються імітацією продуктивної праці у вигляді всіляких апаратних нарад.


0
2 DFG   (16.08.2016)
Олег, а кто из полиции признается, что не обеспечивает безопасность дорожного движения. Предписания властям города и района от полиции никто не отменял.
Светофоров в Гребенке как не было так и нет. Пешеходный переход в самом опасном месте города (по итогам 7 месяцев) - тоже не сделан. Лежачие полицейские и подавно.


0
1 Олег   (16.08.2016)
А чому ніхто не наголошує,що на аварійність також впливає відсутність належного дорожнього покриття???

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ