Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.09.2017

Наталія Носова: «Завдання шкіл Гребінківщини - дати якісну освіту всім дітям»


Для нас, педагогів, головне завдання - надати дітям якісну освіту, створити сприятливі умови для самореалізації учнів


Наталія Носова, начальником відділу освіти молоді та спорту Гребінківської РДА Зміни у будь-якій галузі життя завжди викликають дискусії, суперечки, часто – побоювання, щоб не стало гірше. Особливо тривожать суспільство реформи, що стосуються дітей. І це – зрозуміло, адже діти – найцінніше, що має людина і країна.

Зазвичай, результатом оптимізації освітньої мережі є поліпшення доступу кожної дитини до якісної освіти, підвищення рівня освітніх послуг, що має проявлятися в ході державної підсумкової атестації навчальних досягнень учнів, зовнішнього незалежного оцінювання, моніторингових досліджень, відслідковування подальшої долі випускників шкіл, їх соціалізації .

Проте слід мати на увазі, що оптимізація зачіпає «болючі» для населення питання, передбачає  структурні зміни мережі ЗНЗ і може привести до збільшення сфери діяльності частини  шкіл району, обумовить певну віддаленість окремих з них від місця проживання дітей, що на початковому етапі може спричинити певні проблеми в організації навчально-виховного процесу, тимчасової психологічної некомфортності його учасників, але з часом-логічне підвищення результативності навчання.

З метою забезпечення підвищення якості освіти, економічної ефективності функціонування  навчальних закладів, приведення освітньої мережі у відповідність до вимог законодавства прийнято рішення Гребінківською районною радою від 15.06.2017 року «Про призупинення діяльності Стукалівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів».

Діти з Стукалівської ЗОШ І-ІІ ступенів зараз навчаються у Гребінківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Рудківській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Овсюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Згідно з програмою «Шкільний автобус» здійснюється підвезення до шкіл. Також  підвозяться діти  з села Стукалівка до дитячого садочка с. Овсюки.

 Адже дуже важливою є дошкільна освіта, це  головна  умова для повноцінного, своєчасного і різнобічного розвитку дитини. Фундаментом нової системи освіти є її дошкільна ланка. Доступність до якісної освіти започатковується з дошкільної освіти, оскільки саме вона є базою цілісного розвитку майбутніх громадян України, фундаментом творення нового освітнього процесу.

 
Наталія Носова, начальником відділу освіти Гребінківської РДА
 

Керівники навчальних закладів, педагогічні колективи радо прийняли дітей у свої шкільні сім'ї. Зосереджені зусилля керівників шкіл, вчителів на адаптації школярів у  класних колективах.

Важливим є становлення особистості в колективі, де наявні групові форми діяльності, звичайно, в поєднанні з особистісно зорієнтованими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого чекати від нового закону "Про освіту"? ТОП-5 основних змін

 Учителі  враховують вподобання, побажання, здібності нових учнів. Допоможуть далі  розвивати таланти  через організацію  різноманітних заходів.

Для нас, педагогів, головне завдання - надати дітям якісну освіту, створити сприятливі умови для самореалізації учнів. Ми повинні створити багаторівневу систему навчання й виховання, що спирається на сучасну  модель випускника. А  компетентнісний  підхід у навчанні й вихованні переборює  розрив між навчанням і життям.

Освіта та виховання  виступають, як інструмент самовдосконалення особистості та допомагають сформувати молодь, компетентну в різних сферах діяльності. Тому виникла необхідність розробити нову концепцію моделі випускника на інших принципах.

Модель випускника розглядається, як  система уявлень і понять про себе, свою зовнішність, здібності, можливості, риси характеру, про фізичний розвиток здоров'я, уявлення про своє місце в колективі, характер взаємин з іншими людьми в межах соціальної конструкції.

 
Наталія Носова, начальником відділу освіти Гребінківської РДА
 

Батьки наших учнів повинні бути впевнені в тому, що   їх діти будуть володіти всіма необхідними знаннями для подальшого успішного життя.

Велика роль батьків,сім'ї у зростанні дитини, навчанні, оволодінні навичками і уміннями. Вчителі та батьки-союзники навчально-виховного процесу, бо в нас єдина мета: навчити, виростити їх здоровими і успішними.

Переконана, що батьки мають усвідомлено і відповідально обирати навчальний заклад. Бо навчання дитини в школі – це запорука її щасливого майбутнього. Потрібно усвідомлювати, що на терезах: або конкурентоздатність дитини, або життя без турбот.

Я вважаю, що батьки, які обирають школу за географічним принципом, а не за рівнем надання знань, – це батьки, які хочуть зняти з себе відповідальність за навчання дитини. Діти з неповних класів (до 5-ти учнів) навчаються за індивідуальними планами.

Тобто 1 – 4 класи мають учитися лише 5 годин на тиждень, а у повному класі для цього відводиться 21 – 24 годин. У 10-11 класах на індивідуальне навчання заплановано 12 годин на тиждень. А якщо це клас – тоді 29,5-32,5 годин. То чи може учень за кілька хвилин на день осягнути всі предмети? Відповідь очевидна. Важливим є і вміння спілкуватися, і реально оцінювати себе, і працювати в команді.

Верховна Рада 5 вересня  2017 року ухвалила  «Закон про освіту». Відтепер в Україні навчатимуть не за "фабричним" методом, а за компетентнісним.

Наталія Носова, начальником відділу освіти Гребінківської РДА
 

"Очікуваними результатами прийняття Закону України "Про освіту" є створення системи освіти нового покоління, що забезпечить умови для здобуття освіти всіма категоріями населення України, ефективної системи забезпечення всебічного розвитку людини та сприятиме істотному зростанню інтелектуального, культурного, духовно-морального потенціалу суспільства та особистості", — прописано у пояснювальній записці.

Наші  діти – гордість. Ми, педагоги, високо цінуємо  батьківське піклування, підтримку та небайдуже ставлення до нагальних потреб навчальних закладів.

 Сподіваюсь, що й надалі спільними зусиллями ми будемо успішно працювати над вирішенням найактуальнішої проблеми сучасності – вихованні майбутньої еліти нашої держави.
 
Наталія Носова, начальник відділу освіти
молоді та спорту Гребінківської РДА


Схожі матеріали:
👁 1684
Категорія: Освіта
Теги: навчання, учні. педагоги, реформи, освіта, Гребінка, Наталія Носова




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ