Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.11.2018

Оксана Кулинич: «Працівники рибоохорони не пропустять жодного порушника!»


Рейд провели у зв'язку із забороною на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах


Оксана Кулинич: «Працівники рибоохорони не пропустять жодного порушника!»Вчора вночі відбувся спільний рибоохоронний рейд, мета якого — виявити, попередити та зафіксувати порушення. Його провели у зв’язку із забороною на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах.

На території Кам'янського водосховища, а також річки Ворскла регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» неподалік с. Орлик, с. Радянське та с. Солошине Кобеляцького району Полтавської області сьогодні вночі проводили спільний рибоохоронний рейд.

Учасники: група Управління оператиного реагування «Рибоохоронний патруль», інспектори Полтавського рибоохоронного патруля та Сектор водної поліції відділу превенції Кременчуцького ВП ГУНП в Полтавській області.

Рейд провели у зв'язку із забороною на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах в зоні діяльності Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області.

За даний період, в ході спільного ефективного рибоохоронного рейду склали 4 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна. За підсумками вилучили з водойми всього 34 риболовних мисинових сіток, загальна довжина яких становить 1800 метрів. Вилучену рибу за видами: карась сріблястий  - 99 кг, щука – 9 кг, сазан – 7 кг, лящ – 22 кг, плітка – 5 кг, судак – 1 кг, плоскирка – 3 кг, загальною вагою 146 кг. Рибу передано до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до державного бюджету.
 

Працівники рибоохорони не пропустять жодного порушника
 

Окрім того, близько 7:00 працівники Сектору водної поліції відділу превенції Кременчуцького ВП ГУНП в Полтавської області викрили грубе порушення правил рибальства на території Сулинської затоки поблизу с. Липове, Глобинського району Полтавської області. Так, затримали 28-річного рибалку, який здійснював на гумовому човні трьома мисиновими сітками. Він незаконно виловлював водні біоресурси, а саме: сазан – 6 екз.; лящ - 8 екз.; плітка - 3 екз.; карась сріблястий - 42 екз. Загальна вага становить 37 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтавському рибпатрулі розповіли про заборону вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах

Тож викликали інспектора рибпатруля для спільного оформлення адміністративного матеріалу, який містить ознаки кримінального провадження передбаченого ч.1 ст.249 ККУ, оскільки протиправними діями громадянина було нанесено істотну шкоду державі на суму 7 730,00 грн.

Також з метою попередження порушень згідно з наказом від 25.10.2018 року за №106 проведено профілактичну бесіду з рибалками-любителями про те, що проводити вилов риби на зимувальних ямах суворо заборонено. Цим же наказом затверджений перелік зимувальних ям — основних місць зимівлі риби у водоймах.
 

Працівники рибоохорони не пропустять жодного порушника

 
Мало хто розуміє, що означає термін «зимувальна яма». Зимувальна яма — це місце масового скупчення риб у заглибленнях дна річок і озер у зимовий період. У річках зимувальні ями знаходяться у найбільш глибоких місцях із уповільненою течією. В інших водоймищах вони, як правило, розташовуються в зоні впадання річок, у місцях виходу підводних джерел, — розповіла начальниця Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області Оксана Кулинич.

Потрібно пам’ятати, що риболовля в заборонений період, а саме з 1 листопада і до закінчення зимового періоду, дозволена тільки на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям.

За недотримання вимог щодо заборони вилову риби в зимувальних ямах, як і за інші порушення Правил любительського і спортивного рибальства, передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.
Полтавський рибоохоронний патруль

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.
Полтавський рибоохоронний патруль


Схожі матеріали:
👁 1094
Категорія: Полтавщина
Теги: рибохорона, Оксана Кулинич, рейд, біоресурси




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ