Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.03.2016

Олена Білоконь - золотий голос Полтавщини


"Осяяна любов’ю" - таку назву мала концертна програма заслуженої артистки України, нашої землячки Олени Білоконь


Олена Білоконь - золотий голос Полтавщини"Осяяна любов’ю" - таку назву мала концертна програма заслуженої артистки України, нашої землячки Олени Білоконь.

Два грандіозних концерти на два відділення відбулися 4 березня 2016 року в палаці дозвілля" Листопад" обласного центру. Разом із ансамблем" Сувенір" вдалося створити справжнє феєричне шоу.

Золотим голосом Полтавщини заслужено називають Олену Білоконь Має від природи виконавиця пісенний дар, що щедро передався їй від співочої родини і особливо від мами Катерини Марківни, простої жінки-трудівниці, з якою і нині в дуеті виконують улюблені пісні.

Непростим був шлях до мрії та визнання. Спочатку дівчині підкорилися районна та обласна сцени, де була переможницею оглядів -конкурсів самодіяльної народної творчості. Закінчивши хорову студію при Державному заслуженому академічному хорі ім. Г. Верьовки, навчалася в столичному університеті культури та мистецтв, працювала артисткою пісенно-танцювального ансамблю " Полтава", а нині артисткою- вокалісткою.

У 2009 році О.О. Білоконь отримала почесне звання Заслуженої артистки України.

Але зобов'язує не тільки звання, а й покликання донести до слухачів музику любові, миру та добра, багатогранність української культури.

Перед концертною програмою та під час антракту глядачі змогли ознайомитися із роботами майстрів прикладного мистецтва області, в числі яких були представниці Гребінківщини Віталіна Довбиш та Ірина Бульбаха, яка, до речі, подарувала під час концерту улюбленій співачці своєрідний оберіг-
власноруч вишиту бісером ікону.

Концерт розпочався піснею" Музика любові" на слова гребінківки Ніни Третяк та полтавського композитора Богдана Стегнія. До речі, ще одну роботу поетеси "Присвята Кириченко" можна послухати в сольному альбомі українських авторських пісень "Осяяна любов'ю".

Музику до цієї пісні ,як і до багатьох інших, написала сама співачка. Вона сьогодні яскрава продовжувачка свого творчого взірця Раїси Панасівни Кириченко.

Олена Білоконь живе болем свого народу, то ж чимало її концертів відбулося на підтримку учасників АТО, в гарячих точках, в госпіталях. Співачка та волонтер несе захисникам заряд бадьорості духу та віру в грядущу перемогу. Хвилююче сприймалися глядачами патріотичні пісні, які виконувалися на концерті та супроводжувалися документальними відеозйомками.

Гарячими оплесками та квітами нагороджували талановиту виконавицю. А ще порадували свою наставницю учасники її вокальної студії " Театр народної пісні", де навчають дітей співати та передавати піснею найсокровенніші почуття.

Учасниця студії, гребінчанка, студентка Полтавської медакадемії Алла Бузало зворушливо виконала пісню про тата.

Запальні яскраві танці подарував народний танцювальний ансамбль" Джерело" Гадяцького училища культури ім. І.П. Котляревського під керівництвом заслуженого працівника культури, нашого земляка, уроженця с. Ульяновка, Григорія Островного.

 

 

Оскільки пісенне свято відбулося напередодні Міжнародного жіночого дня, то Олена Білоконь щиро вітала жінок, яких було найбільше в залі, сердечно дарувала ліричні та народні твори. А глядачі поздоровляли співачку із святом та із днем народження, який відзначала напередодні.

Художник Сергій Ярошенко із Великої Багачки подарував прекрасний портрет виконавиці. Делегація із Гребінки на чолі із начальником відділу культури та архівної справи РДА Ростиславою Запорожець, піднесла корзину квітів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конкурс “Молодь обирає здоров’я - 2016” зібрав школярів з усієї Гребінківщини (ФОТО)

На концерті побувала директор районного народного краєзнавчого музею Людмила Безвиненко, перша наставниця співачки, яка взяла її маленькою за руку і повела у великий світ мистецтва. Із вдячністю вклонилася Олена своїй наставниці. Добро ніколи не забувається, а примножується.

Майстерність та популярність осяяної народною любов'ю співачки Олени Білоконь зростає. Вона співає серцем і незрівнянним голосом, має в творчому доробку чимало успіхів та перемог, концерти із Президентським оркестром України, три сольних альбоми і багато мрій та планів на перспективу, які, віриться, неодмінно збудуться.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1932
Категорія: Культура
Теги: Осяяна любов’ю, концерт, Олена Білоконь, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ