Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

31.01.2018

Організація харчування дітей у навчальних закладах Гребінківщини


29 січня відбулася нарада відповідальних осіб за організацію харчування дітей у навчальних закладах Гребінківщини


Організація харчування дітей у навчальних закладах ГребінківщиниНайважливішими компонентами розвитку особистості дитини є її фізичне, психічне та духовне здоров'я, стан якого визначається впливом на нього усього комплексу соціально-економічних, екологічних і духовних факторів.

При цьому важливе значення має організація харчування вихованців у закладах дошкільної освіти, учнів у закладах загальної середньої освіти, дотримання фізіологічних та санітарних норм, забезпечення продуктами натурального походження з високою харчовою і біологічною цінністю, формування у шкільні роки відповідального ставлення дітей до власного здоров’я та вироблення навичок здорового способу життя, формування культури харчування з ранніх дитячих років.

Сьогодні має місце поступове зростання поширеності серед підростаючого покоління  хвороб  органів травлення, що безпосередньо залежить від якості та організації харчування. Тому постала необхідність посилення роботи щодо дотримання норм харчування дітей дошкільного та шкільного віку, сприяння організації безпечного та якісного харчування у навчальних закладах району.

Відділом освіти, молоді та спорту Гребінківської районної державної адміністрації та керівниками навчальних закладів проводиться кропітка робота щодо організації харчування учнів, своєчасно приймаються відповідні управлінські рішення з питання організації безпечного та якісного харчування.

29 січня 2018 року відбулася нарада відповідальних осіб за організацію харчування дітей у навчальних закладах. Розглянуто основні завдання з організації харчування на 2018 рік. Забезпечення належного рівня якості харчування вихованців навчальних закладів.


Організація харчування дітей у навчальних закладах Гребінківщини
 

У нараді брали участь начальник відділу освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА Носова Н.С., бухгалтер відділу освіти, молоді та спорту Радченко А.В., П.П. Мокроусова Н.І., Чілінгарян О.Б.

Носова Наталія Станіславівна зосередила увагу на першочерговості збереження здоров’я і життя дітей, необхідності посилення заходів із запобігання харчових отруєнь шляхом організації якісного гарячого харчування у закладах. Наголосила на необхідності дотримання санітарно-гігієнічних норм, важливості забезпечення безпечності та якості продуктів, які постачаються у навчальні заклади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці школярі провели паралелі між подіями під Крутами та трагедією донецького аеропорту

Підприємці обговорили питання забезпечення належних умов для організації раціонального харчування учнів, контролю за якістю продуктів, дотримання санітарно-гігієнічних норм продуктів харчування та дотримання дисципліни при організації харчування учнів за бюджетні та позабюджетні кошти.


Організація харчування дітей у навчальних закладах Гребінківщини

Ухвалили:
 
1. Відділу освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА:
 
забезпечити організацію повноцінного збалансованого харчування вихованців ЗДО та ЗЗСО;

2. Керівникам ЗДО та ЗЗСО:
 
посилити особисту відповідальність та відповідальність усіх посадових осіб, причетних до цієї роботи, за стан харчування дітей в очолюваних закладах, безумовне дитримання Інструкції з організації харчування дітей, дотримуватись вимог Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів у навчальних закладах району".


Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА


Схожі матеріали:
👁 1165
Категорія: Освіта
Теги: освіта, нарада, Харчування, Гребінківщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ