Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.02.2015

ПАТ «Лубнигаз»: Невідповідність тарифів погіршує фінансовий стан газопостачальних підприємств


За результатами 2014 року ПАТ «Лубнигаз» протранспортувало 154,4 млн. куб. м природного газу


ПАТ «Лубнигаз»: Невідповідність тарифів погіршує фінансовий стан газопостачальних підприємствЗа результатами 2014 року ПАТ «Лубнигаз» протранспортувало 154,4 млн. куб. м природного газу, що на 9,4 млн. куб. м (5,7%) менше, ніж у 2013 році та на 21,3 млн. куб.м (12,1 %) менше, ніж передбачено тарифами на транспортування природного газу.

Саме це стало причиною недоотримання ПАТ «Лубнигаз» запланованої тарифної виручки у сумі майже 7,8 млн. грн., що негативно впливає на фінансовий стан компанії.

Незважаючи на складне фінансове становище, ПАТ «Лубнигаз» утримує газотранспортну систему Лубенського, Пирятинського, Гребінківського та Оржицького районів у належному стані.

Падіння обсягів транспортування газу в Полтавській області стосується всіх категорій споживачів. Так, за минулий рік промислові підприємства використали газу на 9,552 млн. куб. м (40,0%) менше, ніж за 2013 рік, підприємства ТКЕ – на 2,065 млн. куб. м (11,8%), бюджетні установи – на 1,082 млн. куб. м (17,7%), населення – на 8,559 млн. куб. м (7,4%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ст. Гребінка затримали 51-річного мешканця м. Черкаси, який перебував у розшуку

 «Значне зменшення розмірів надходжень та збільшення витрат ускладнюють становище компанії, що призводить до неможливості стабільно працювати, забезпечуючи безаварійне та безперебійне постачання газу споживачам на території діяльності товариства  - говорить начальник служби контролю за використанням газу споживачами Валерія Різник. – Ускладнюють становище і здорожчання як мінімум удвічі матеріалів та обладнання, необхідних для здійснення поточної діяльності товариства, виконання інвестиційних програм».

Аби уникнути проблем з утриманням газопроводів у належному стані, виконанням програм з їх модернізації, а найголовніше, із забезпеченням безперебійного та безаварійного постачання газу нашим споживачам, необхідно скоригувати тарифи на транспортування та постачання газу у бік збільшення та привести їх до економічно обґрунтованих.

Тарифи є складовою відпускної ціни на природний газ для споживачів. Однак у минулому році вартість газу зросла більш ніж на 50% для всіх категорій споживачів, а вартість його транспортування збільшилась лише на 17%. Тому врятувати складну ситуацію зможе лише держава в особі НКРЕКП, прийнявши відповідні рішення у сфері формування тарифів.

Незважаючи на складне фінансове становище, ПАТ «Лубнигаз» докладає максимум зусиль для виконання зобов’язань перед своїми клієнтами та утримує газотранспортну систему  у належному стані.
 
ПАТ «Лубнигаз»


Схожі матеріали:
👁 1359
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавщина, природний газ, ПАТ Лубнигаз




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ