Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

31.10.2014

Переможці виборів на Полтавщині - Тарас Кутовий встановив абсолютний рекорд народної підтримки


Довгоочікувані парламентські вибори відбулись за прискореним сценарієм


Переможці виборів на Полтавщині - Тарас Кутовий встановив абсолютний рекорд народної підтримки

Довгоочікувані парламентські вибори відбулись за прискореним сценарієм. За свідченнями спостерігачів, цього року фальсифікації були відсутні або принаймні зведені до мінімуму, який не впливав на результат.

Тому у виборців була реальна можливість висловити свою думку. Ми пропонуємо вашій увазі експрес-огляд електоральних уподобань у Полтавській області.

На 151 окрузі за місце у парламенті боролись 9 кандидатів. Попри не завжди чесну боротьбу з боку конкурентів, Тарас Кутовий здобув величезну підтримку серед людей. Він був переможцем і в 2012 році, висуваючись від «УДАРу», подолавши брудні технології тодішньої влади. Ставши депутатом, був активним законотворцем – готував численні законодавчі ініціативи, здатні принести позитивні зміни.

Частина його законопроектів уже проголосова- на парламентом, інші, не менш важливі, чекають на оновлений склад Верховної Ради. Зокрема, Тарас Кутовий був членом робочої групи, яка розробляла антикорупційні закони, домігся спрощення й здешевлення процедури оформлення спадщини тощо.

Попри активну законотворчу діяльність, місяці Майдану та активну допомогу бійцям на АТО народний депутат за час попередньої каденції не залишав рідний округ поза увагою, багато працював над подоланням місцевих проблем і всіляко підтримував мешканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавщина остаточно закінчила підрахунок голосів

Тому його перемога беззаперечна – 62,86% голосів за Тараса Кутового! Це абсолютний рекорд підтримки по області (48,5 тисяч виборців віддали свої голоси Тарасу Кутовому) і один з найкращих результатів серед мажоритарників по Україні!

Нагадаємо, що Гребінківський район проголосував так: за

► "Блок Петра Порошенка" - 3018 виборців (28,6%);

► "Народний фронт" - 2530 виборців (24%);

► Радикальна партія - 1512 виборців (14,3%);

► "Батьківщина" - 686 виборців (6,5%);

► "Самопоміч" - 559 (5,3%);

► "Свобода" - 369 виборців (3,5%);

► Опозиційний блок - 337 (3,2%);

► КПУ - 332 (3,1%);

► Громадянська позиція - 199 (1,9%);

► "Сильна Україна" - 172 (1,6%).

У 150-му окрузі вкотре впевнено переміг Костянтин Жеваго. 40-річний олігарх вперше потрапив до Верховної Ради ще у 1998 році, ще дуже молодим, і з того часу постійно переобирається на нові строки. Незважаючи на те, що з роками він став зайнятою людиною і останні дві каденції входить до списку найбільших «прогульників» Ради, з’являючись там лише кілька разів за сесію, кременчуцькі виборці вкотре видали йому свій мандат довіри. Втім, рівень підтримки все ж суттєво знизився. Якщо два роки тому його підтримало понад 61% виборців, то цього разу цифра склала 43,81%.

Чи не найцікавішою була боротьба на окрузі № 149. На минулих виборах тут переміг регіонал Олексій Лелюк. Цього року участь у виборчій гонці на цьому окрузі вирішило взяти чимало людей, відомих у полтавському політикумі. Серед них колишній нардеп Олександр Кулик, депутат Полтавської обласної ради Віктор Лотоус, заступник полтавського міського голови у 2006-2010 рр. Олександр Русін та ще декілька відомих персон. Але перемогу здобув ново- санжарський сільський голова Андрій Река, висунутий ВО «Батьківщина». Власне, це й не дивно, адже на виборах – 2012 він посів друге місце і за відсутності Лелюка не розгубив свій рейтинг.

Інший колишній регіонал – Володимир Пилипович Пилипенко, вирішив переобратись на своєму 148-му окрузі в ролі самовисуванця. Однак, перемогу на окрузі отримав Костянтин Іщейкін – декан факультету та завідувач кафедри внутрішніх хвороб «Української медичної стоматологічної академії». Людина від­носно нова у великій політиці, на що є відповідний суспільний запит. Підтримка Блоку Петра Порошенка стала ще одним фактором, який схилив шальки терезів на його користь.

На 147-му окрузі знову переобрався Олег Кулініч. Обраний у 2012 році як самовисуванець, одразу після отримання депутатського посвідчення увійшов до складу Партії Регіонів та активно сприяв свавіллю режиму Януковича. Найбільш ганебним його вчинком стало голосування за «диктаторські закони» 16 січня, що призвели до смерті багатьох українців. Попри це екс-регіонал знову балотувався як самовисуванець і близько 15000 виборців знову сказали йому «так».

Не стала несподіванкою перемога Юрія Шаповалова в окрузі № 146. Підприємець, якого пов’язують із мільярдером Костянтином Жеваго, переміг обійшовши свого найближчого конкурента Володимира Івановича Пилипенка трохи більш, ніж на 7000 голосів, що склало близько 8,5%. Як і минулого разу мандат був здобутий шляхом самовисування.

Особливо напруженою вийшла боротьба у 145-му окрузі. Тут з чинним нардепом Юрієм Бубликом боровся колишній міський голова Полтави Андрій Матковський. Виборча кампанія супроводжувалась взаємними звинуваченнями, інформаційними маніпуляціями, чорним піаром та навіть спробами дебатів. Оригінальною і нахабною була спроба само- висуванця Матковського видати себе за члена «команди Президента». Зрештою перемогу святкує «свободівець» Бублик, а от друге місце посіла Тетяна Корост – голова Котелевської райдержадміністрації за часів Януковича, яка змогла отримати суттєву підтримку в своєму колишньому районі. Матковський же посів лише третє місце.

Беззаперечним фаворитом 144-округу вважався Сергій Каплін. «Ударівець», два роки тому перемігши на цьому окрузі, зумів не тільки зберегти, а й примножити свою електоральну підтримку. Цьому сприяла його активна і часто одіозна діяльність у владних кабінетах. За період своєї каденції він очолював піший похід із Врадіївки на Київ, вривався на засідання уряду Азарова та штурмував Полтавську міську раду, що забезпечило йому постійну присутність у медіа та дало підстави називати його одним із політичних відкриттів чинного скликання. Висунення президентським блоком стало ще одним фактором, який посприяв упевненій перемозі Капліна.

Таким чином, у 6 з 8 мажоритарних округів Полтавщини перемогу отримали чинні народні депутати, а отже, виборців задовольняє робота їх обранців в парламенті.

Події та коментарі



Схожі матеріали:
👁 1236
Категорія: Новини Гребінки
Теги: парламентські вибори, вибори




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ