Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.04.2018

Перші 157-м призовників з Полтавського обласного збірного пункту призвали на строкову військову службу


Із майже 9-ти тисяч громадян призовного віку, які підлягають виклику на призовні комісії на строкову службу, з Полтавської області буде призвано -575


Перші 157-м призовників з Полтавського обласного збірного пункту призвали на строкову військову службуІз майже 9-ти тисяч громадян призовного віку (від 20 до 27 років), які підлягають виклику на призовні комісії на строкову службу, з Полтавської області протягом квітня-травня буде призвано -575 чол.

Враховуючи досить високі вимоги до стану здоров’я, морально-ділових якостей, фізичної підготовленості призовників, не кожен юнак, який бажає служити, може бути придатним до військової служби. Присутні на обласному збірному пункті хлопці переважно прагнуть нести службу в елітних військових частинах Збройних Сил України, частинах спецпризначення Національної гвардії України, і ці побажання за можливості враховуються.

З 10 квітня 2018 року розпочав свою роботу Полтавський обласний збірний пункт. На ньому призовників, визнаних районними призовними комісіями придатними до військової служби, зустрічає адміністрація, призначена з однієї з військових частин міста Полтави. Хлопці проходять перший інструктаж, отримують настанови від старшини збірного пункту.

Протягом кількох днів обласна військово-лікарська комісія огляне призовників на контрольному медичному огляді, крім того, з ними проведуть додатковий професійно-психологічний відбір. Після цього хлопці пройдуть індивідуальну бесіду й опитування. Їх проведе представник військової частини, до якої попередньо призначені призовники. Після прийняття остаточного рішення вже військовослужбовці у складі команди й у супроводі старшого офіцера вибувають до місця подальшої служби.

На обласному збірному пункті організовані відповідні заняття з вивчення тактико-технічних характеристик зброї, статутів Збройних Сил України, фізичної підготовки, командирського інформування, порушуються питання правового захисту тощо. Там також працюють представники одного з банків, які оформлюють карткові рахунки для зарахування на них грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу (в розмірі двох мінімальних заробітних плат – 3200 грн.), передбаченої постановою Кабінету Міністрів України №587 від 12.08.2015.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники 23 ОТГ Полтавщини вчилися писати проектні заявки

Протягом 11-12 квітня 2018 року перші 157 призовників направлені до навчальних центрів Збройних Сил України та Національної гвардії України. Спочатку всі пройдуть курс початкової підготовки, приймуть військову присягу, потім оволодіватимуть військовими навиками у військових частинах. Відповідно до Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.08.2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», уведеного в дію Указом Президента України від 24.09.2014 №744, жоден військовослужбовець строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції на територіях Донецької та Луганської областей не залучатиметься.

Термін строкової служби для призовників становить 18 місяців, для осіб, які мають вищу освіту й ступінь магістра, він складає 12 місяців.


Полтавський обласний збірний пункт
 

Довідково

Особливістю весняного призову є відновлення призову на строкову службу до Державної прикордонної служби. Це понад 40 осіб з області.

Військовий комісаріат нагадує, що військовий обов’язок встановлюється з метою підготовки громадян України до захисту своєї держави, забезпечення особовим складом ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту, посади в яких комплектуються військовослужбовцями. Складовою частиною військового обов’язку є строкова служба.

Термін строкової служби для призовників становить 18 місяців, а для осіб, які мають вищу освіту й ступінь магістра, він складає 12 місяців. Також згідно зі ст. 119 Трудового кодексу України, під час дії особливого періоду за військовослужбовцями, призваними на строкову військову службу, зберігається їхня середньомісячна заробітна плата, а також робоче місце на весь термін проходження служби.

Громадяни призовного віку мають право замість строкової служби укласти контракт із Збройними Силами України на проходження служби й стати професійними військовими. Зокрема у 2017 році 1180 чоловік прийнято на військову службу в добровільному порядку, з них із числа призовників – 140 осіб, учасників АТО – 640 осіб, жінок – 40 і військовозобов’язаних – 340 осіб. Більшість обирають службу у високомобільних десантних військах й елітних частинах оперативного командування «Північ». Вже у 2018 році на військову службу за контрактом з Полтавської області виявили бажання 267 чоловік.

Військовий комісаріат нагадує: якщо призовнику за будь-яких обставин не дійшла повістка і він не має права на відстрочку, необхідно самостійно прибути до військового комісаріату за місцем перебування на військовому обліку для проходження призовної комісії. Питання призову, надання відстрочки приймається районною (міською) призовною комісією й регулюється Законом України «Про військовий обов’язок та військову службу».

Прес-служба Полтавського обласного військового комісаріату


Схожі матеріали:
👁 1161
Категорія: Полтавщина
Теги: полтава, збірний пункт, військова служба




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ