Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.10.2017

Перші 64 призовники відправилися з Полтавського збірного пункту набувати військових навиків


З 16 жовтня 2017 року розпочав свою роботу Полтавський обласний збірний пункт


Перші 64 призовники відправилися з Полтавського збірного пункту набувати військових навиківІз майже 9-ти тисяч громадян призовного віку (від 20 до 27 років), які підлягають виклику на призовні комісії на строкову службу з Полтавської області протягом жовтня-листопада буде призвано – більше 400 чол.

Враховуючи досить високі вимоги до стану здоров’я, морально-ділових якостей, фізичної підготовленості - не кожен юнак який бажає служити може бути придатним до військової служби.
Присутні на обласному збірному пункті хлопці в основному бажають служити в елітних військових частинах Збройних Сил України, частинах спецпризначення Національної гвардії України і ці побажання по можливості враховуються.

З 16 жовтня 2017 року розпочав свою роботу Полтавський обласний збірний пункт.

На збірному пункті призовників визнаних районними призовними комісіями придатними до військової служби зустрічає адміністрація призначена з однієї з військових частин м. Полтави, хлопці проходять перший інструктаж, отримують перші настанови від старшини збірного пункту.

Протягом декількох днів з призовники будуть оглянуті на контрольному медичному огляді обласною військово-лікарською комісією, з ними проведуть додатковий професійно-психологічний відбір. Після цього пройдуть індивідуальну бесіду та опитування представником військової частини до якої попередньо призначені.

Після прийняття остаточного рішення вже військовослужбовці у складі команди та супроводі старшого офіцера вибувають до місця подальшої служби.

На обласному збірному пункті організовані відповідні заняття з вивчення тактико-технічних характеристик зброї, фізичної підготовки, статутів Збройних Сил України, командирського інформування, доводяться питання правового захисту тощо. На збірному пункті працюють представники одного з банків, які оформлюють карткові рахунки для зарахування на них грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу, у розмірі двох мінімальних заробітних плат - 3 тис. 200 грн., передбаченої постановою Кабінету Міністрів України №587 від 12.08.2015.

 
Перші призовники відправилися з Полтавського збірного пункту
 

18 жовтня 2017 року перші 64-ри призовника були направлені до навчальних центрів Збройних Сил України та Національної гвардії України. Спочатку всі пройдуть курс початкової підготовки, приймуть військову присягу потім будуть оволодівати військові навики у військових частинах.

Відповідно до Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.08.2014 року “Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності”, уведеного в дію Указом Президента України від 24.09.2014 №744 жоден військовослужбовець строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції на територіях Донецької та Луганської областей не залучатиметься.

Термін строкової служби для призовників становить 18 місяців, котрі мають вищу освіту та ступінь магістра, цей термін складає 12 місяців.

Перші призовники відправилися з Полтавського збірного пункту
 

Також згідно зі ст. 119 Трудового кодексу України, під час дії особливого періоду за військовослужбовцями, призваними на строкову військову службу, зберігається їхня середньомісячна заробітна плата, а також робоче місце на весь термін проходження служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Лубенщині чоловік викрав близько 4 тонн кукурудзи

Також громадяни призовного віку мають право замість строкової служби укласти контракт із Збройними силами України на проходження служби та стати професійним військовим.

 
Перші призовники відправилися з Полтавського збірного пункту
 

У 2017 році 887 чоловік прийнято на військову службу у добровільному порядку із них з числа призовників – 95 чол., учасників АТО – 429 чол., жінок – 31 та військовозобов’язаних - 332 чол.

Більшість обирає службу у високомобільних десантних військах та елітних частинах оперативного командування "Північ". Призов на строкову військову службу триватиме до кінця листопада.

Призовникам яким за будь-яких обставин не дійшла повістка і які не мають права на відстрочку необхідно самостійно прибути до військового комісаріату за місцем перебування на військового обліку для проходження призовної комісії.

Перші призовники відправилися з Полтавського збірного пункту


Схожі матеріали:
👁 1094
Категорія: Полтавщина
Теги: військові, призовники, Полтавський збірний пункт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ