Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.05.2014

Під час місячника добровільної здачі зброї 34-річний гребінчанин видав гранату Ф-1 разом із запалом


Транспортним міліціонерам лінійного відділу на ст. Гребінка 34-річний місцевий мешканець видав гранату Ф-1


Під час місячника добровільної здачі зброї 34-річний гребінчанин видав гранату Ф-1 разом із запалом

Протягом квітня поточного року з метою стабілізації оперативної обстановки в державі та недопущення кримінальних правопорушень з використанням озброєння на території обслуговування Управління МВС України на Південній залізниці пройшов місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

В зазначений період було зареєстровано 25 фактів здачі зброї та боєприпасів до лінійних відділів Управління МВС України на Південній залізниці, а саме: 1 гладкоствольна гвинтівка калібру 12 мм, 1 штик-ніж, 6 одиниць саморобної зброї (з них – 2 пристрої для відстрілу дробу, 2 ножі, 1 кастет та 1 нунчаки), 1 газовий пістолет марки «ІЖ 79-8», 3 тротилові шашки, загальною вагою 0,6 кілограм, 3 снаряди часів Великої Вітчизняної війни, 1 мінометна міна, 2 гранати Ф-1 без запалів, 1 запал до гранати Ф-1 та 146 патронів до різної зброї.

Так, до лінійного відділу на ст. Основа звернувся мешканець Харківської області 1973 року народження, який добровільно видав правоохоронцям одноствольну мисливську рушницю в розібраному стані.

З метою видачі предмета, зовні схожого на вогнепальну зброю, до лінійного відділу на ст. Харків-Пасажирський звернувся 39-річний харків’янин. У чоловіка транспортні міліціонери вилучили газовий пістолет марки «ІЖ 79-8». А 32-річний харків’янин добровільно здав співробітникам лінвідділу три тротилові шашки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадські активісти Полтавщини вимагають від голови ОДА звільнити Олену Адамович

Мінометну міну часів Великої Вітчизняної війни працівникам лінійного відділу на ст. Кременчук видав 38-річний місцевий мешканець. Прочитавши оголошення про проведення місячника добровільної здачі зброї, свою небезпечну знахідку чоловік вирішив здати до правоохоронних органів.

 

 

Транспортним міліціонерам лінійного відділу на ст. Гребінка 34-річний місцевий мешканець видав гранату Ф-1 разом із запалом.

А до лінійного відділу на ст. Полтава 27-річний мешканець Полтавської області добровільно здав 48 набоїв.

 

 

Усі видані зразки зброї були направлені на експертизу. Самі ж громадяни на підставі ч.3 ст.263 КК України звільнені від кримінальної відповідальності.

Правоохоронці нагадують, що у разі наявності незареєстрованої зброї, виявлення боєприпасів, вибухових речовин чи предметів, схожих на них, необхідно звертатися до УМВС України на Південній залізниці (м. Харків, вул. Карпівська, 3 тел. (057) 724-35-18; 724-30-35) або до лінійних відділів, які розташовані на території залізничних станцій Південної залізниці.

Слід пам’ятати, що незареєстрована зброя – це не тільки порушення Закону, а й причина нещасних випадків, які трапляються з громадянами та з їх неповнолітніми дітьми.

СЗГ УМВС України
на Пiвденнiй залiзницi



Схожі матеріали:
👁 1111
Категорія: Події
Теги: Запал, Гребінка, транспортні міліціонери, граната Ф-1, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ