Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.09.2019

Підсумки купального сезону 2019: кількість загиблих на воді збільшилася


Купальний сезон 2019 року на Полтавщині підсумували на апаратній нараді в облдержадміністрації


Підсумки купального сезону 2019: кількість загиблих на воді збільшиласяКупальний сезон 2019 року на Полтавщині підсумували на апаратній нараді в облдержадміністрації.

Під час доповіді начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Віктор Стеблянко сказав: «На виконання вимог «Правил охорони життя людини на водних об’єктах України» у 2019 році проводився комплекс заходів, які були спрямовані на забезпечення безпечного відпочинку населення на водних об’єктах області».

За словами Віктора Стеблянка, незадовго до відкриття сезону, в травні 2019 року, фахівці КУ «Рятувально-водолазна служба» Полтавської обласної ради обстежили й очистили від сторонніх предметів підводні акваторії на 103 пляжах області, що становить 100 % від запланованого.

Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області та підпорядкованими підрозділами під час купального сезону з метою запобігання нещасних випадків постійно проводилися рейди, інструктажі.

Віктор Стеблянко поінформував, що до сезону підготували 165 плавців-рятувальників. 76 працювали у дитячих оздоровчих закладах і 89 – на постах у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах області.


Купання у річці
 

Однак кількість загиблих на воді цього року збільшилася: порівняно з минулим роком на 1 людину. В області в 2019 році загинули 52 дорослі людини та 4 дитини, з них 38 – у купальний сезон, що становить 68 % від загальної кількості загиблих на воді. Врятовано 14 осіб.


Підсумки купального сезону 2019: кількість загиблих на воді збільшилас
 

Найбільше загинуло дорослих чоловіків – 47 (в купальний сезон – 32), тобто 84 % від загальної кількості загиблих. Основною причиною загибелі людей на воді, за словами Віктора Стеблянка, є надмірне вживання спиртних напоїв і нехтування громадянами правил безпечного перебування на водних об’єктах.

«У нас цього року був унікальний випадок, за останні 10 років таких не траплялося. На паспортизованому пляжі в Полтаві, в районі Дублянщини, потонув громадянин іноземної держави. І при цьому рятувальника, який навчений надавати зокрема й первинну медичну допомогу, на місці не виявилося», – розповів Віктор Стеблянко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отдых у моря. Влияние моря на организм человека

Він назвав два методи, які, на його думку, є найголовнішими для вдалого проведення купального сезону: роз’яснювальна робота та паспортизація пляжів.

купание


Нині в області обліковано 225 місць відпочинку на воді. Зокрема, 103 обладнані для купання, із них 27 – у дитячих оздоровчих закладах, а 122 місця відпочинку на воді мають стихійний характер.

Не паспортизовано жодного пляжу в Гребінківському, Карлівському, Козельщинському, Лохвицькому, Машівському, Оржицькому та Хорольському районах.

Схожі матеріали:
👁 953
Категорія: Полтавщина
Теги: Пляж, Купання у річці, Гребінківщина, річка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ