Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.06.2018

Пирятин планує покращити велоінфраструктуру громади


Проект „Зелене світло для велоруху в громадах“ реалізується Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки U-LEAD


Пирятин планує покращити велоінфраструктуру громади7 червня до Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади завітали представники Проекту „Зелене світло для велоруху в громадах“, який реалізується Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки U-LEAD.

Зустріч з міським головою Олексієм Рябоконем, заступниками міського голови Максимом Варавою та Раїсою Андрейщук, директорами та вчителями міських шкіл відбулася в конференц-залі Пирятинського ліцею. Керівник проекту „Зелене світло для велоруху в громадах“ Ксенія Семенова та координатори проекту Оксана Кушнір, Марина Блудша і Дмитро Жигінас розповіли, що метою їх ініціативи є розбудова велоінфраструктури в населених пунктах ОТГ, пропаганда велотранспорту, як альтернативи автомобілям, підвищення рівня культури дотримання правил дорожнього руху усіма його учасниками і, зокрема, велосипедистами,  повідомляють у міській раді.

Серед головних напрямків, які реалізовуватимуться в рамках проекту є кампанія „Велосипедом до школи“, напрацювання рекомендацій з проектування велосипедної інфраструктури, розробка ДСТУ для велоінфраструктури, проведення Європейського тижня мобільності та міжнародної конференції „Велофорум“.

Для Пирятинської міської ОТГ проект „Зелене світло для велоруху в громадах“ є цікавим одразу з декількох позицій. По-перше, якщо наша громада стане його учасником, ми зможемо розраховувати на допомогу спеціалістів у плануванні і проектуванні велоінфраструктури в населених пунктах громади, від велодоріжок до велостоянок тощо. По-друге, за сприяння проекту ми зможемо реалізувати цілу низку інформаційних та освітніх заходів, зокрема навчання велодорожній грамотності молоді, розповсюдження соціальної реклами тощо. По-третє, проект зацікавлений у співпраці з державними та громадськими організаціями в сфері популяризації велотуризму, що з огляду на багаторічну співпрацю Пирятинської міської ради з НПП „Пирятинський“ є теж вельми актуальним напрямком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині 14 ОТГ отримали у власність землі

В рамках відвідин нашої громади представники проекту „Зелене світло для велоруху в громадах“ побували в опорних школах міста, де разом з адміністрацією закладів оглянули вже наявні велопарковки та обговорили перспективи їх модернізації.

Окрім того, гості побували в Пирятинському ЦНАПі.

В підсумку зустрічі і представники проекту, і керівництво міської ради висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю.

 

Пирятин планує покращити велоінфраструктуру громади

 

Пирятин планує покращити велоінфраструктуру громади

 

Пирятин планує покращити велоінфраструктуру громади

 

Пирятин планує покращити велоінфраструктуру громади

 

Пирятин планує покращити велоінфраструктуру громади

 

Пирятин планує покращити велоінфраструктуру громади

 

Пирятин планує покращити велоінфраструктуру громади



Схожі матеріали:
👁 1064
Категорія: Полтавщина
Теги: велосипедист, пирятин, велоінфраструктура, велосипед




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ