Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.04.2016

Пирятинські школярі оплачуватимуть обіди платіжними картками


Оскільки школа не є прибутковою організацією, то обіг готівки у ній є незаконним


Пирятинські школярі оплачуватимуть обіди платіжними карткамиІнформація про нове у харчуванні учнів Пирятинських шкіл - на слуху в більшості пирятинців, у крайньому випадку в тих, чиї діти навчаються у міських школах.

Батьки активно обговорюють нововведення, зокрема те, що їхнім чадам відтепер доведеться розраховуватися за обід у шкільній їдальні за допомогою пластикової платіжної картки.

Думки з цього приводу кардинально різняться: дехто не вбачає в цьому нічого складного, інші ж активно виступають проти…

Аби донести батькам інформацію про це нововведення з «перших вуст», ми звернулися до безпосередніх організаторів цього процесу за коментарями.

Начальник міського відділу освіти Наталія Шерзой:
 
- Почну з того, що, відповідно до чинного законодавства України, безкоштовним харчуванням за рахунок коштів державного бюджету охоплені лише кілька пільгових категорій: діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти, які навчаються в інклюзивних класах, та учні 1-4-х класів, котрі проживають у малозабезпечених родинах. Окрім цього, за рахунок коштів міської ради, відповідно до рішення сесії, безкоштовно харчуються діти-інваліди, діти учасників АТО та учні 5-11-х класів з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». Решта учнів 1-11-х класів харчуються за рахунок батьківської плати.

Оскільки школа не є прибутковою організацією, то обіг готівки у ній є незаконним. Тому, аби, грубо кажучи, не підставляти керівників освітніх закладів, міську владу, не спонукати їх на протиправні дії, і було прийнято рішення про введення розрахунку платіжними картками через термінали. Розглядаючи різні варіанти, спеціалісти зійшлися на думці, що цей - є найбільш оптимальним.

Промоніторивши можливість банків, які працюють у Пирятині, на предмет можливості надавати такі послуги, ми виявили, що «ПриватБанк» - єдиний банк, який робить таку програму.

Картки вже почали виготовляти. Перехідний період, протягом якого діти матимуть змогу розраховуватися готівкою, - квітень. За цей час, думаю, ми встигнемо забезпечити технічну сторону процесу. Зокрема, банк зможе встановити платіжні термінали у школах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині відбувся конкурс екологічних агітбригад

Окрім цього, протягом квітня, сподіваюся, нам вдасться вирішити проблему з організацією виготовлення випічки у школах. Ми плануємо, що у навчальних закладах реалізовуватиметься випічка власного виробництва, купувати яку діти також зможуть за безготівковим розрахунком.

Оксана КРАВЧЕНКООксана Кравченко, керуюча відділенням «ПриватБанку», пояснила нам механізм оформлення карток для школярів:
 
- Для того, щоб оформити картку, один з батьків разом з дитиною має звернутися до відділення нашого банку. При собі обов’язково потрібно мати посвідчення особи дорослого (паспорт) та свідоцтво про народження дитини. Процес оформлення картки – не довготривалий.

Обслуговування картки є безкоштовним, у тому числі подвійне SMS-інформування про обіг коштів на картці: на телефон дитини та батьків, випуск картки, перевипуск по закінченню її терміна дії чи в результаті втрати.

По бажанню батьків можна встановити обмеження використання коштів протягом доби. Поповнення картки є безкоштовним і може здійснюватися або через касу банку, або через один з терміналів, які працюють не лише у приміщенні закладу, а й у ряді торгових об’єктів міста. Наостанок відзначу, що протягом тижня ми виготовили вже близько 200 карток.
 

Схожі матеріали:
👁 1167
Категорія: Освіта
Теги: Харчування, Приватбанк, пирятин, школа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ