Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.03.2012

Піти або залишитися: чи є майбутнє у ваших стосунків?



Піти або залишитися: чи є майбутнє у ваших стосунків?

З часом все міняється. Навіть стосунки з коханим можуть перетворитися на валізу без ручки, яку нести важко, а кинути жалко. Зробіть 6 простих кроків, щоб прийняти вірне рішення.

Є безліч причин, по яких навіть найміцніші стосунки можуть дати тріщину: ви можете бути разом декілька років, а потім раптом засумніватися - чи дійсно поряд з вами той самий чоловік, який вам потрібний, або ж пора шукати нового кандидата у батьки своїх дітей, поки біологічні годиннички ще цокають і не стало надто пізно. Можливо, ваші діти вже виросли і випурхнули з гнізда, а без них вам удвох занадто самотньо.

Але яким би не був саме ваш сценарій, прийняти рішення про розлучення дуже нелегко.

Ми втрачаємо частину себе, мучившись питанням "Піти або залишитися", страждаючи, обзаводимося усіма симптомами стресу - прискореним серцебиттям, безсонням, втомою і головними болями.

Якщо ви досі не упевнені, що саме вам треба зробити - піти або залишитися, послідовно виконаєте шість кроків, описаних нижче.

Крок №1. Почніть бути собою, а не тією людиною, яку хоче бачити ваш партнер

Чи часто ви тримаєте мову за зубами, якщо знаєте, що те, що ви хочете сказати, не сподобається людям, які вас оточують? Якщо ваш партнер просить вас зробити щось, чого ви зовсім не хочете робити, чи поступаєте ви так, як він велів, щоб зберегти спокій? Звичка приховувати свою думку і потреби на догоду іншим, кінець кінцем, украй негативно впливає на ваше почуття власної гідності, на те, наскільки щасливою ви себе почуваєте, і на усе ваше буття в цілому.

Щоб з'ясувати, чи є потенціал у ваших стосунків, поекспериментуйте. Домовтеся з партнером, що ви починаєте ділитися один з одним тим, про що думаєте насправді, і робите це в спокійній обстановці, виносячи емоції за дужки. Ви або відновите гармонію в парі або ж ваша несумісність стане ще очевиднішою.

Крок №2. Перестаньте хвилюватися через те, що думають інші

Неважливо, що думають, говорять або роблять інші люди. Важливо розуміти, що це тільки ваше рішення, які ви прийматимете самостійно. Наприклад, вашій подрузі здається, що ваше бажання покинути чоловіка аморально, ви можете розсміятися у відповідь, оскільки думаєте, що вона не занадто розумна, розплакатися, тому що високо цінуєте її думку, або байдуже зібрати плечима, але оптимальним варіантом буде - прийняти її слова до відома - і не більше того. Не нагнітайте атмосферу, розділяючи тривоги і побоювання інших.

Ви отримаєте велику перевагу в подоланні труднощів між вами і партнером, якщо збережете спокій і мислитимете логічно.

Крок №3. Покінчіть зі своїм роздвоєнням особи

Коли справа доходить до ухвалення важких рішень, в гру зазвичай вступають два внутрішні голоси, які суперечать один одному. Один з них завжди виступає за ризик, його основне послання звучить так: "Все, що не робиться, все до кращого". Але і є і другий голос, який шепоче, що зараз ви робите дуже велику помилку або ж завіряє вас в тому, що у вашій ситуації взагалі нічого не можна зробити.

Коли ви не усвідомлюєте наявність цього внутрішнього конфлікту, ваші думки розгойдуються як на гойдалках між тією частиною вас, що прагне літати, і тією частиною вашої особи, що вважає за краще, щоб ви твердо стояли на землі, не втрачаючи опори.

Щоб зняти внутрішній конфлікт, дозвольте вашому "Обережному Я" поговорити з вашим "Упевненим Я". Візьміть аркуш паперу : нехай першим висловиться "Упевнений Я" - розпочніть із слів: "Я обурений тим, що ви.". - запишіть все, що прийшло вам в голову. Після цього зафіксуйте заперечення "Обережного Я". Продовжуйте цей діалог до тих пір, поки не охопите усі ваші негативні і позитивні думки про ситуацію, що склалася, і не дійдете природного висновку. Після такої роботи дві полярні точки зору зіллються воєдино і ви отримаєте ясну картину.

Крок № 4: Усвідомте, що ви не потрапили в пастку, навіть якщо вам здається, що ви в ній

Якщо ви ще не прийняли рішення, тому що паралізовані страхом самотності або перспективою шукати нове житло, переходите до кроку 4. Постійно говорите собі: "Я можу зробити зі своїм життям все, що захочу. Можу навіть змінити ім'я і переїхати в Каліфорнію". Як правило, коли я пропоную своїм клієнтам зробити цю вправу, вони реагують приблизно однаково: "Я не можу цього зробити. У мене є чоловік і двоє дітей, яким потрібна моя підтримка".

Я пропоную розвестися і залишити дітей на піклування колишнього чоловіка, але від таких пропозицій люди приходять в жах і заявляють: "Я не можу цього зробити". Постарайтеся вимовити цю фразу, замінивши "Я не можу" на "Я не буду" і ви побачите, як після подолання деякого опору ця схема починає працювати. Дивно, як міняється атмосфера у будинку, де люди починають розуміти, що ніхто не змушує їх зберігати сім'ю, а вони самі цього хочуть. Новознайдене почуття свободи одним допомагає зрозуміти, що вони хочуть зберегти стосунки.

А іншим - що у них завжди є вибір.

Крок №5. Орієнтуйтеся на власні інтереси

Досить чекати рятівника, який прийде і за хвилину все вирішить за вас, - ні у однієї іншої людини немає єдино вірної відповіді на ваше питання "Піти або залишитися". Так що припиняйте виправдовувати чужі очікування і відповідати чужим стандартам. Не бійтеся поводитися " неправильно".

Крок №6. Подумайте, що б ви зробили, якби дізналися, що вам залишилося жити всього шість місяців

Уявіть собі, що у вас є всього півроку - навряд чи в цьому випадку ви турбуватиметеся із-за прикрих дрібниць, типу сварок вечорами. Якщо ви вирішите закінчити стосунки, то підете, не коливаючись. Захочіть залишитися - почнете виправляти те, що вас не влаштовує. Ця вправа - хороший спосіб побачити реальний стан справ і розібратися з власними цінностями. Неодмінно зробіть його!

Життя занадто коротке, щоб витрачати її на нещастя. Не затягуйте розлучення з партнером, якщо ви зрозуміли, що все кінчено. Або ж почніть працювати над поліпшенням стосунків(вже наступного тижня ми познайомимо вас з рекомендаціями, як зберегти любов).

woman.ru


Схожі матеріали:
👁 1354
Категорія: Культура
Теги: майбутнє, подруга, Любов, стосунки, безсоння




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ