Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.11.2011

Погляд крізь мильницю: П'ять кращих фотоапаратів дешевше 1000 грн.



Бюджетні цифрові фотоапарати здатні задовольнити запити невимогливих фотографів

Представлені на українському ринку бюджетні цифрові фотоапарати, так звані "мильниці", у багатьох професійних фотографів викликають поблажливу посмішку.

Проте нинішні бюджетні фотокамери цілком успішно справляються зі своїми завданнями і здатні задовольнити запити невимогливого фотографа-аматора.

Ми  представляємо п'ять кращих фотоапаратів, які коштують дешевше 1000 грн.

Безумовно, ніяких чудес від представлених моделей чекати не варто. Ні гнучкості налаштувань, ні якісної оптики, ні якихось зручних опцій.

Проте знімає, як відомо, не камера, а фотограф. Тому обмеженість бюджету навряд чи повинна перешкоджати заняттю фотографією.


Olympus FE - 46


12-мегапиксельная камера з 5-кратним оптичним і 4-кратним цифровим зумом всього за 600 грн. Ще пару років назад здавалося, що це фантастика. Сьогодні такі камери випускають виробники першого ешелону, до яких, безумовно, належить і Olympus.

Модель FE - 46 відрізняється в першу чергу якісною матрицею. Справа не у більшій кількості горезвісних мегапікселів, але і в тому, що фізичний розмір матриці більший. У поганих світлових умовах ця матриця "шумить", але менш помітно, чим в інших бюджетних моделях.

В цілому, якість знімків відверто радує, якось не чекаєш таких приємних результатів від такої недорогої техніки. До явних мінусів моделі відноситься надзвичайна ненажерливість. Камера живиться від двох батарей АА. Навіть у разі використання досить містких акумуляторів, зробити більше 200 знімків після однієї зарядки не вийде. Загалом, купивши цю модель, варто приготуватися носити з собою справжній енергетичний боєкомплект.


Nikon Coolpix L23


Ця модель від одного з провідних брендів фототехніки також коштує 600 грн., що автоматично робить її хітом продажів. До незаперечних переваг камери можна віднести компактні розміри, вражаючий набір характеристик і, звичайно ж, "шильдик" Nikon.

На практиці усе виглядає не так веселково. У жертву компактності було принесено багато що, зокрема. фізичний розмір матриці - 1/2,9 дюйма. Враховуючи, що матриця 10-мегапиксельная - маркетинг все ще творить дива, і покупці вірять, ніби мегапікселі і справді найважливіший параметр, - легко припустити, що матриця повинна неабияк "шуміти".

І справді, знявши декілька сотень знімків, легко переконатися, що у будь-яких світлових умовах, окрім яскравого сонячного дня, фотографії дійсно відрізняються порядною зернистістю і малопридатні для друку у великих розмірах.

Є проблеми і з різкістю - багато фотографій чомусь виходять злегка розмитими, навіть ті, які були зроблені на хорошому світі з нерухомими об'єктами в кадрі.

Про якість відео говорити взагалі не хочеться, багато сучасних телефонів знімають відео значно краще.

Проте, це все ж Nikon і коштує він всього 600 грн. Є модні опції - розпізнавання осіб в кадрі, панорамна зйомка, 5-кратний оптичний зум. Загалом, за такі гроші камера багатьом буде цікава.


Samsung ST30

Компактна 10-мегапиксельная камера з 3-кратним оптичним зумом за 700 грн. Як і про багато інших продуктів Samsung, про цю модель не можна сказати нічого поганого, хоча і нічого особливо видатного в ній теж немає.

І, як показують продажі, багатьох користувачів таке поєднання характеристик цілком влаштовує.

Камеру відрізняє хороша зборка, зручне розташування органів управління, пристойна якість зйомки, прийнятний час роботи від однієї зарядки.

З недоліків варто відмітити маленький екран, та і якість зображення не викликає особливого захвату. Ну і запис відео, як водиться у камер такої вартості, тут доданий швидше для "галочки". Один раз спробувавши, у користувачів, швидше за все, більше ніколи не виникне бажання використати цю функцію.


Canon PowerShot A1100


Близько 950 грн. доведеться віддати тим, хто через низку обставин віддає перевагу фототехніці Canon, і вибере в якості недорого рішення популярну модель A1100. 12 мегапікселів, 4-кратний оптичний і 4-кратний цифровий зум, 9-точковий автофокус, багато сюжетних програм в налаштуваннях, класичний дизайн кэноновской "мильниці" - усе це можна сміливо записувати в плюси цієї моделі.

Якість знімків не те, щоб сильно вражає, але нічого поганого теж сказати не можна. "Мильниця" як "мильниця". Погравшись з налаштуваннями, можна отримати прийнятні результати зйомок у більшості ситуацій. Відео ця модель записує відверто посередньо, користуватися цією функцією, швидше за все, не захочеться. А в іншому вибір дуже гідний.


Pentax Optio S1


Цей невеликий фотоапарат з 14-мегапиксельной матрицею, 5-кратним оптичним і 6-кратним цифровим зумом коштує 1 000 грн. Пристойний автофокус і безліч режимів налаштування подарують користувачеві насолоду від зйомки, цілком порівнянну з камерами більш високого класу. Відео ця модель здатна записувати в якості HD - 1280х720 точок - і це великий прогрес в порівнянні з дешевшими камерами.

Є оптична стабілізація зображення - іноді рятує при довгій витримці і тремтячих руках, - а також режим зйомки HDR - зйомка і автоматичне об'єднання 3-х кадрів з різною експозицією допомагає створити цікаві пейзажі або портрети на контровом світі. І нарешті, в плюси можна записати міцний металевий корпус.

До явних мінусів відноситься тільки досить малий ресурс роботи від однієї зарядки - в середньому 150-200 знімків або декілька годин активної зйомки. А в іншому - просто хітова модель.

Фокус.ua


Схожі матеріали:
👁 2360
Категорія: Освіта
Теги: фотоапарат, Бюджетний, мильниця, матриця




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ