Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.08.2013

Полтавщина готова до навчального року 2013/2014 (ВІДЕО)


Із 1 вересня 125 тисяч дітей почнуть відвідувати заняття в навчальних закладах області


Полтавщина готова до навчального року

Із 1 вересня 125 тисяч дітей почнуть відвідувати заняття в навчальних закладах області.

45 тисяч з них підуть до дитячих садків, яких на Полтавщині сьогодні більше шести сотень. Перед управлінням освіти стоїть завдання - охопити дошкільною освітою половину малечі.

Обласна влада навіть почала відкривати у районах мистецькі та навчальні гуртки для дошкільнят. А ось наступного року 70 відсотків полтавських дітлахів матимуть навчатися до школи. Для цього планують відкривати нові садочки та групи у дитсадках, що вже працюють.

За словами заступника губернатора Валерія Пархоменка, нових вихователів знайдуть без проблем - в області чимало молодих спеціалістів-педагогів, які вже зараз готові почати працювати. А ось у сфері професійно-технічної освіти проблем вистачає.

Зокрема, училища поки що набрали лише половину учнів, у зв’язку з чим молодь прийматимуть до ПТУ аж до 1 жовтня. Окрім цього існують складнощі із фінансуванням.

Валерій Пархоменко заступник голови облдержадміністрації

«Майно ПТУ знаходиться у державній власності, у той час як методична база - у власності області. Коли усе владнається, нам буде простіше фінансувати наші освітні заклади з обласного бюджету.»

Наразі до нового навчального року готово 100 відсотків шкіл. Налагоджені системи опалення та водопостачання, зроблено ремонти, відновлено спортивні майданчики. За словами Валерія Пархоменка, усе гаразд і з транспортом. В області - майже 300 шкільних автобусів, які зможуть перевозити близько 10 тисяч школярів. Якщо машин не вистачатиме - найматимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року для гребінківських школярів свято знань відбудеться у неділю

Валерій Пархоменко заступник голови облдержадміністрації
«Ефективніше використовувати бюджетні кошти, наймаючи перевізників із ліцензованими транспортними засобами, що дає можливість підвозити дітей до навчальних закладів.»

У новому році на дітей та вчителів чекає низка нововведень. Вже з 2 класу дітвора освоюватиме ази інформатики. Також батьки обиратимуть для конкретного класу одну іноземну мову - англійську, німецьку або російську. Поки що дорослі надають перевагу мові країни-сусідки - понад 50 відсотків. Далі йде англійська - 20 відсотків. І лише 2 відсотки бажають, аби їхні діти знали німецьку мову.



irt.pl.ua


Схожі матеріали:
👁 1245
Категорія: Освіта
Теги: учні. школа, Полтавщина, заступник голови облдержадміністрац, освіта, заняття, Валерій Пархоменко




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ