Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.10.2014

Полтавщина готує загони самооборони


З 6 по 17 жовтня Полтавський обласний військовий комісаріат проводить двотижневі збори


Полтавщина готує загони самооборони

З 6 по 17 жовтня Полтавський обласний військовий комісаріат проводить  двотижневі збори з керівним складом районних та міських військових комісаріатів, складом рот охорони та загонів оборони.

Метою підготовки особового складу рот охорони та загонів оборони  є організація системи оборони на території усіх адміністративно-територіальних одиниць Полтавщини.

Збори організовані за підтримки та сприяння Полтавської державної обласної адміністрація та особисто голови Віктора Бугайчука.

Шикування особового складу, який залучається до зборів, відбулося днями на плацу Полтавського обласного військового комісаріату.

«Полтавщина сповнена патріотичного духу, і ніяких проявів сепаратизму ми не допустимо. А в разі, якщо ворожі війська сусідньої держави все таки спробують прийти на нашу землю, дамо їм гідну відсіч», – сказав  Віктор Бугайчук, виступаючи перед добровольцями, що зголосилися опанувати військову науку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині через необережне поводження з вогнем горіла літня кухня

Військова підготовка проводиться на базі військового містечка с.Вакуленці Полтавського району, розповів Едуард Бородай, заступник військового комісара Полтавської області.

«Основними предметами навчання є тактико-спеціальна підготовка, вогнева підготовка, інженерна підготовка, військово-медична підготовка, військова топографія, підготовка зі зв’язку», - розповів Е.Бородай. - Планується охопити весь комплекс теоретичних знань і практичних навиків, які необхідні особовому складу для виконання завдань за призначенням».

 

 

До проведення зборів також долучилися командир військової частини А3990 полковник Міцюк О.І., керівники військово-патріотичних клубів, зокрема центру "Воїн", Центр спеціальної підготовки ЗСУ «Каскад», Центр патріотичного виховання «Гвардія», громадська організація «Батальйон територіальної оборони «Лтава»,  представники Полтавської спілки ветеранів Афганістану та багато інших.

Довідка: на виконання рішення Президента України в Генеральному штабі Збройних Сил України опрацьовано механізм озброєння стрілецькою зброєю військовозобов’язаного населення в разі відкритої агресії.

 

 

Для організації системи оборони в кожному районі на базі військових комісаріатів формуються загони оборони, як військові формування.

Основними завданнями підрозділів є:

охорона будівель військових комісаріатів, органів місцевого самоврядування та важливих об’єктів комунікацій;

виконання завдань комендантської служби в районі;

розгортання та несення служби на блок-постах;

боротьба з диверсійно-розвідувальними силами противника, антидержавними незаконно створеними збройними формуваннями та мародерами;

підтримання безпеки та правопорядку в районі;

організація руху опору та (або) партизанських загонів - у разі захоплення противником території району.

 

 

Особовий склад загонів оборони включається до складу ЗС України та має правовий статус військовослужбовців з поширеним на них всіх прав, пільг, соціальних гарантій та фінансових виплат, які встановлено чинним законодавством для військовослужбовців ЗС України. Грошове забезпечення категорії військовослужбовців виплачується у порядку та розмірах, установлених для військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом.

Загони оборони залучаються до виконання заходів територіальної оборони виключно в межах адміністративно-територіальних одиниць, де вони створені (сформовані).

Комплектування загонів оборони здійснюється громадянами України від 18 до 60 років, які перебувають на військовому обліку, переважно на добровільній основі.  Також на комплектування за їх бажанням, можуть залучатися громадяни призивного віку від 18 до 25 років, які не проходили військову службу. Громадяни в загони оборони призначаються на посади без урахування наявної військово-облікової спеціальності.

 

 

Комплектування офіцерських посад здійснюється, як правило, офіцерами запасу, які мають лідерські якості та спроможні забезпечити керівництво підрозділами. При цьому перевага надається громадянам України - керівникам установ, організацій різних форм власності, у тому числі громадських патріотичної спрямованості.

З оголошенням мобілізації та отриманням Директиви на формування загонів оборони приписаний особовий склад (резервісти) приймається на військову службу: Військовозобов'язані і резервісти - шляхом призову під час мобілізації.

 

 

Громадяни призовного віку - шляхом укладання короткострокових контрактів на особливий період. Загони оборони забезпечуються стрілецькою зброєю та боєприпасами, індивідуальними засобами захисту органів дихання згідно визначених норм. Особовий склад загонів оборони забезпечується за рахунок Збройних Сил України.

Полтавська обласна державна адміністрація



Схожі матеріали:
👁 1300
Категорія: Полтавщина
Теги: загони самооборони, збори, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ