Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.10.2015

Полтавщина готується до проведення осіннього призову 2015 року на строкову службу


На строкову військову службу з Полтавської області призову підлягають 430 чол.


Полтавщина готується до проведення осіннього призову 2015 року на строкову служб22 жовтня відбулося розширене засідання обласної призовної комісії стосовно підготовки та проведення осіннього призову 2015 року на строкову військову службу за участю заступника голови облдержадміністрації Олега Пругла.

— Призову підлягають призовники з віковим обмеженням від 20 до 27 років, але фактично призиваються особи віком 20-25 років, а від 25 до 27 років — у випадку виявлення особистого бажання громадянина бути поновленим на обліку призовників. Тому на контролі повинен бути кожен громадянин призовного віку, який підлягає призову.

Голова районної (міської) призовної комісії повинен знати про кожного призовника, його стан сім’ї, стан здоров’я, морально-ділові якості. Якщо призовник не прибув за викликом до призовної дільниці, військовий комісар негайно доповідає голові призовної комісії для прийняття відповідних рішень і разом з правоохоронними органами вживати заходи по з’ясуванню причин неприбуття, — зазначив Олег Пругло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині загорілося 100 га поверхневих покладів торфу

Також Олег Пругло зазначив, що ще не відбулися перші відправки у війська з обласного збірного пункту і на сьогоднішній день лише 3 тис. 600 чол. пройшло через районні (міські) призовні комісії, це 38% від всіх, хто підлягає виклику. Занепокоєння викликає організація роботи таких призовних комісій:
1. Гадяцька районна призовна комісія — не пройдено комісію 77%;

2. Комсомольська міська призовна комісія — не пройдено комісію 77%;

3. Карлівська районна призовна комісія — не пройдено комісію 75%;

4. Лубенська міська призовна комісія — не пройдено комісію 71%;

5. Миргородська міська призовна комісія — не пройдено комісію 69%.

6. Котелевська районна призовна комісія — не пройдено комісію 66%.
На строкову військову службу з Полтавської області призову підлягають 430 чол. Із них: Збройні Сили України — 205 чол., Національна гвардія України — 185 чол., Державна служба спеціального транспорту — 40 чол. В області створені, відповідно до розпоряджень районних державних адміністрацій, районні (міські) призовні та медичні комісії, які розпочали свою роботу з 1 жовтня 2015 року. З 1 вересня розпочали роботу районні (міські) призовні медичні комісії. Всього протягом призовної компанії заплановано викликати понад 9 тис. чол.

— Не спрощувати роботу призовної комісії, не займатися формалізмом, а активізувати військово-патріотичні заходи в регіоні, до яких залучити учасників антитерористичної операції на сході країни, виховувати молодь на героїзмі воїнів АТО, створити такі умови, щоб призовник приймав рішення служити свідомо. Призовник, який прийде до сьогоднішнього війська не буде білити бордюри та фарбувати траву. Він займатиметься бойовою підготовкою та вивченням озброєння проходитиме службу тільки на правобережній України. До проведення антитерористичної операції вони залучатися не будуть, — зазначив тимчасово виконуючий обов’язки обласного військового комісара підполковник Едуард Бородай.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 року № 58 перед початком проходження строкової служби майбутнім бійцям виплачуватиметься військовим комісаріатом допомога у розмірі двох мінімальних заробітних плат — 2756 грн.

У підсумку засідання було визначено, що основним завданням призову на строкову військову службу є підготовка молоді до готовності стати на Збройний захист держави.
 
Заступник військового комісара по роботі
 з особовим складом та громадськістю
 підполковник Бородай Е. М.


Схожі матеріали:
👁 1263
Категорія: Полтавщина
Теги: призив, Полтавська, військова служба




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ