Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.05.2017

Полтавщина на 13 місці серед регіонів України із видобування водних біоресурсів


На Полтавщині нині налічується 2757 водних об’єктів, з яких 1622 придатні для риборозведення


Полтавщина на 13 місці серед регіонів України із видобування водних біоресурсівЗа підсумками минулого року, Полтавська область посідає 13 місце серед регіонів України із видобування водних біоресурсів. Про це, під час сьогоднішньої апаратної наради у голови облдержадміністрації, повідомив в.о.директора Департаменту АПК Іван Рева. Про це Grebenka.com повідомили в прес-службі Полтавської ОДА.

– Протягом 2011–2015 років у Полтавській області щорічний вилов риби зменшився з 1485 до 1113 тонн. Проте, у 2016 – зріс до 1550. Подальше підвищення обсягів вирощування риби можна забезпечити за рахунок надання підприємцям в оренду водних об’єктів та державної підтримки цього виду бізнесу, – розповів Іван Рева.

Для цього у Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації розробили проект змін до Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини. Зокрема, передбачили підтримку галузі рибництва. Зроблять це,відшкодовуючи вартість придбання матеріалу для зариблення водойм орендарям водних об’єктів, які уклали договори з ОДА.

– У грудні 2016-го проведено перші земельні торги, де продавали права оренди на 5 земельних ділянок із розташованими на них водними об’єктами: 3 – у Полтавському та 2 – у Миргородському районах, – сказав Іван Рева.

Також в. о. директора Департаменту АПК наголосив, що, за програмою, на сьогодні склали перелік водних об’єктів, які підлягають першочерговій паспортизації. Це роблять для поновлення та переукладання договорів оренди.

– До облдержадміністрації звернулось понад 200 орендарів водних об'єктів із проханням проведення паспортизації за рахунок фонду охорони навколишнього природного середовища області. Тому, виникає необхідність додаткового фінансування з бюджету для вирішення цього питання.

 
Полтавщина на 13 місці серед регіонів України із видобування водних бі
 

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко, в свою чергу, зазначив, що в області мають бути створені комфортні умови для розвитку галузі рибництва. Якщо ж таких немає – зростає незаконний вилов риби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пирятині урочисто провели чотирьох юнаків на строкову службу до ЗСУ

– Треба створити такі умови, щоб бізнесу було цікаво працювати у цій галузі. Потрібно, щоб на наших ринках була відносно недорога та якісна риба. А задля запобігання браконьєрства необхідно здійснювати постійний контроль за виловом та вивести з обігу «тіньову» рибу. Ця програма має бути дієвою, із залученням коштів районних та сільських бюджетів, – наголосив Головко.

 
Полтавщина на 13 місці серед регіонів України із видобування водних бі
 

Наразі основне завдання фахівців ОДА – повна ідентифікація усіх водних об’єктів, додав заступник голови ОДА Роман Товстий.

– Ми уже надали відповідні доручення та залучаємо бюджетні кошти на паспортизацію водойм. Відповідальний орендар на Полтавщині є, – підкреслив Роман Товстий. – Зараз ми бачимо, що ця форма бізнесу вийшла на новий рівень. Вперше за всю історію, у програму розвитку АПК внесли питання рибництва.

 
Полтавщина на 13 місці серед регіонів України із видобування водних бі
 

Всього ж в області нині налічується 2757 водних об’єктів, з яких 1622придатні для риборозведення. Проте, здана в оренду підприємцям тільки 841 водойма. У Полтавській ОДА переконують: зроблять все можливе, аби бізнесмени хотіли вкладати кошти у розведення риби і бачили перспективу такого виду діяльності.
 
Полтавщина на 13 місці серед регіонів України із видобування водних бі


Схожі матеріали:
👁 1117
Категорія: Полтавщина
Теги: водні біоресурси, риба, Полтавщина, вирощування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ