Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.08.2020

Полтавщина за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19 відноситься до «зеленої» зони


З початку пандемії в Полтавській області на COVID-19 захворіло 533 людини


Полтавщина за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19 відноситься до «зеленої» зониЗ початку пандемії в Полтавській області на COVID-19 захворіло 533 людини. Незважаючи на зусилля медиків, 15 пацієнтів померло. Ще не одужали, продовжуючи лікування, 130 осіб.

Лише за останню добу – з 13-го на 14-те серпня, в області зареєстровано 17 лабораторно підтверджених випадків захворювання.

Серед цих випадків 11 людей прибули з інших регіонів, – з міст Одеса, Трускавець, Рівне, населених пунктів Тернопільської, Луганської, Івано-Франківської та Харківської областей. Ці регіони повністю або частково віднесені до «червоної» та «помаранчевої» зон, до того ж рівень захворюваності в цих областях продовжує зростати.

На даний час Полтавщина за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19 відноситься до «зеленої» зони адаптивного карантину завдяки загальним зусиллям влади, медиків, працівників підприємств та окремих громадян.

У той же час,  приріст нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 у державі за останні 14 днів, порівняно з попередніми двома тижнями становить більш як 30 відсотків.

Як бачимо міграція людей по Україні та за кордон, а також розслаблення щодо виконання карантинних вимог,  сприяє розповсюдженню коронавірусної хвороби і призводить до зростання захворюваності й в нашій області.  

Збільшення кількості захворювань може призвести до посилення вимог карантину та переведення області із «зеленої зони» адаптивного карантину у «помаранчеву» або навіть «червону» з жорсткими обмеженнями.

Щоб цього не сталося, КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я Полтавської обласної ради», звертається до всіх мешканців області: COVID-19 не «відпочиває», а чатує на кожного безтурботного мешканця, щоб взяти його у свій «полон».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус. На Полтавщині виявили рекордну кількість нових хворих: дані по районах

Щоб зберегти своє здоров'я та здоров'я своїх дітей, рідних, друзів, колег, будьте обачними та виконуйте прості правила карантину:
  • Утримайтесь від подорожей без особливої потреби, відвідування курортних областей та багатолюдних заходів!

  • Продовжуйте правильно користуватися захисними медичними масками у місцях скупчення людей (транспорт, магазини, заклади культури) та при контакті з людьми, які повернулися з-за кордону або інших регіонів!

  • Дотримуйтеся соціального дистанціювання 1,5 м!

  • Часто мийте руки та користуйтеся антисептиками!

  • Проводьте вологе прибирання та дезінфекцію з провітрюванням приміщень!

КП «Полтавський обласний центр
громадського здоров’я Полтавської обласної ради»


Схожі матеріали:
👁 1436
Категорія: Полтавщина
Теги: коронавірус, Вірус, Полтавщина, україна, спалах коронавірусу, COVID-19




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ