Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.09.2013

Полтавщину відвідала делегація незалежних експертів Всеукраїнського конкурсу якості продукції


Із 2 по 6 вересня на Полтавщині перебувала делегація незалежних експертів Всеукраїнського конкурсу якості продукції


Підприємства Полтавщини відвідали експерти з різних регіонів України

З 2 по 6 вересня на Полтавщині перебувала делегація незалежних експертів Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» у 2013 році. Згідно проведеного жеребкування, інспектувати конкурсантів випало представникам Київської, Луганської та Волинської областей.

Члени комісії побували на всіх 11 підприємствах області, які вийшли на загальнодержавний етап конкурсу. Приємно відзначити, що за результатами роботи комісії жодному з конкурсантів не зняли жодного заробленого на регіональному рівні балу. Більше того, кожне з підприємств отримало додаткові.

Зокрема, досить велику кількість додаткових балів отримав багаторазовий переможець цього конкурсу АТ «Пирятинський сирзавод». Цьогоріч уславлені сиророби представили сир твердий «Вершковий» 50% жиру. Підприємство має найсучасніше оснащення. Сир виробляється на автоматизованій лінії, де до мінімуму зведений контакт людини з продуктом, що дає можливість досягти високого рівня санітарії.

Проведено реконструкцію компресорного цеху та встановлено сучасне японське обладнання, яке дозволило більш ефективно використовувати енергоресурси. У 2012 році впроваджено сертифіковані системи управління відповідно до міжнародних стандартів ISO 9001:2008 — система менеджменту якості, та ISO 22000:2005 — система менеджменту безпечності харчових продуктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телевизор убийца: мать и сын погибли от плавления микросхем

Відзначили експерти і приватне підприємство «Виробничо-торгова компанія «Лукас» з Кременчука. Нині компанія стрімко розвивається і з донедавна малого підприємства перетворилася на провідного виробника регіону. Нещодавно вона взяла найактивнішу участь у проведенні свята першокласника для кременчуцьких малюків.

Завдяки старанням компанії всі першокласники отримали солодкі подарунки та взяли участь в кріо-шоу, шоу мильних бульбашок, святковій дискотеці з казковими ляльками тощо. ПП «Лукас» є лідером по виготовленню виробів із листового тіста (18 різновидів) Крім того, воно виготовляє печиво, цукерки, торти тощо. На підприємстві впроваджено систему управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). На конкурс підприємство представило круасанчик з начинкою «Білочка Лукас».

ПАТ «Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів» довело незалежним експертам, що воно єдине в державі виготовляє продукцію для харчування малюків з цільного коров’ячого молока, яке купує винятково у сільгосппідприємств, продукція яких відповідає усім санітарно-гігієнічним критеріям. При цьому щодня санітарну обробку проходить і кожен задіяний молоковоз.

Отриману сировину відразу ж досліджують у власній атестованій випробувальній лабораторії та протягом двох діб переробляють на сухе молоко з якого й виготовляють суміші для дітей від народження до року. В залежності від виду, їх збагачують злаками, пребіотиками, нуклеотидами, різноманітними вітамінами та мікроелементами. А ось гідрогенізовані жири, ароматизатори, барвники та смакові добавки синтетичного походження в продукції відсутні, чого не скажеш про вироби конкурентів з деяких іноземних компаній, які надходять на український ринок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найменше шансів знайти роботу на Полтавщині у жінок та молоді

Є в асортименті підприємства, як суміші, які необхідно готувати, так і швидкорозчинні, які достатньо залити окропом. На конкурс воно представило суміш молочну суху з пребіотиками та нуклеотидами для харчування дітей від 6-ти до 12-ти місяців «Малютка premium 2». Серед іншого, підприємство отримало додаткові бали за те, що воно добровільно атестувало виробництво, збільшило кількість робочих місць, не має заборгованості по виплаті заробітної плати, впровадило та сертифікувало системи управління якістю, безпечністю харчових продуктів.

Решетилівському маслозаводу, яке представило на конкурс масло солодко- вершкове екстра 82,5% жиру, що реалізовується під торговою маркою «Золотий стандарт», вдалося вразити експертів високим рівнем технологічного оснащення, що дозволяє не лише виготовляти, а й фасувати масло безпосередньо на автоматизованій лінії. Підприємство має впроваджену систему управління безпечністю харчових продуктів та планує експортувати свою продукцію закордон.

ПрАТ «Кобеляцький завод продовольчих товарів «Мрія», яке представило пряники, відзначили як виробника, який дотримується традиційних рецептур та способів виробництва та використовує натуральні інгредієнти.

Вперше взяли участь у конкурсі такі малі підприємства, як ТОВ «Текстильна компанія «Традиція» (м.Полтава), воно представило ковдру стьобану, та СПД-ФО Коротич С.В. (Чутівський р-н) з виробами стіновими дрібно штучними бетонними. Підприємства ще тільки розпочали свій шлях на ринку, проте, з першого дня своєї роботи вони взяли курс на якість та максимальне задоволення потреб споживачів.

Позитивне враження на експертів справило ТОВ «Ді-Стар», яке нині відоме у всій Східній Європі, як виробник якісного алмазного інструменту для різання та сверління. На конкурс воно представило круг алмазний відрізний TURBO 200х1,6х8,5х25,4 Gres Ultra. .Алмазні круги, коронки для сверління та шліфувальні фрези цього виробника успішно застосовуються в будівництві та при обробці каменю. На підприємстві використовуються ресурсо- та енергоощадні технології.

   Додаткові бали також отримали минулорічний лауреат Всеукраїнського змагання з якості ТОВ «Амарант» (Лохвицький р-н), яке цьогоріч бере участь у конкурсі з олією соняшниковою нерафінованою холодного пресування першого віджиму, вищого та першого ґатунку, минулорічний фіналіст регіонального етапу конкурсу ПП «Амарант-Агро» (Лубенський р-н), яке спеціалізується на виробництві яєць курячих харчових та ТДВ «Зіньківський комбікормовий завод», який представило відразу два види продукції, а саме, рафіновану, дезодоровану виморожену (одержану з пресованої) марки «П» та нерафіновану виморожену (пресовану) першого ґатунку. Обидві продаються під торговими марками «Диканька» та «GARNA».

Зі свого боку секретар Полтавської регіональної конкурсної комісії Наталія Юрчишина у складі групи незалежних експертів відвідала підприємства Вінницької області. Родзинкою цього регіону стало те, що серед інших до участі в змаганні з якості долучилися підприємство, яке займається садівництвом за прогресивними європейськими технологіями та приватна медична клініка.

Тож кому з претендентів вдасться потрапити до сотні кращих в Україні, покаже час. Зрозуміло одне, вже сам факт, що конкурсанти погодились на участь у такому серйозному змаганні й зробили все можливе, щоб привести своє виробництво й продукцію до максимально високого рівня, заслуговує на довіру до них з боку споживачів.

Схожі матеріали:
👁 1419
Категорія: Полтавщина
Теги: решетилівський маслозавод, Пирятинський сирзавод, молококонсервний комбінат, Кременчук




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ