Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.06.2014

Полтавська громада невтомно продовжує допомагати землякам-військовим


Активісти, котрі займаються збором коштів і речей військовим, черпають силу у посмішках героїв


Полтавська громада невтомно продовжує допомагати землякам-військовим

Активісти, котрі займаються збором коштів і речей військовим, черпають силу у посмішках героїв. Адже кожного разу, передаючи від полтавської громади речову допомогу, подяка вояків окрилює та надає впевненості – добро переможе.

Третій місяць неофіційних фонд допомоги полтавським військовим займається волонтерством. Виникло об’єднання спонтанно: в одній із соцмереж активісти патріотичних сил натрапили на заклик допомогти у придбанні форми відділенню охорони обласного військкомату.

Щоби не було жодних звинувачень у шахрайстві, волонтери вирішили об’єднати свої зусилля з громадою православної церкви Київського патріархату, а заодно створили наглядову раду, в яку входять журналісти та громадські діячі, котрі слідкують за витратами коштів.

Зібрати 7 тисяч 585 гривень 67 копійок на 18 комплектів форми та 18 пар берців вдалося в лічені дні завдяки небайдужому підприємцю з Харкова Михайлу Ізюмському та парафіянам Свято-Успенського кафедрального собору УПЦ Київського Патріархату.

Відразу ж активісти оголосили про відкриття карткового рахунку та обговорили співпрацю з обласним військкоматом. Уже перед Великоднем символічно від громади Полтавщини військовим на блокпостах Гадяччини та Миргородщини передали 20 ліхтарів різної потужності вартістю 960 гривень. 23 травня нашим солдатам, які знаходяться на виконанні завдань у Харківській області, вдалося зібрати від полтавців і передати бінокль, ліки, мішки для блокпостів, електричні дроти та інші потреби на загальну суму 5 тисяч 450 гривень 66 копійок.

 - Вражає щедрість і доброта українського народу, котрий своїми духовними та матеріальними силами утримував майдани по всій країні, а нині повністю віддається жертвуючи кошти оборонцям рідного краю, - наголосив архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір. – Дякую кожному, хто допомагає. Хай береже наших військових Господь, а нам додасть віри у перемогу добра.

Днями активісти дізналися, що частина бійців від’їздить «на передову» - в один із батальйонів Луганщини, тому розпочали збір коштів на бронежилети, каремати та спальні мішки.

- Силами активної громади Полтави вдалося зібрати майже весь перелік потрібних нашим військовим речей, - розповів народний депутат Юрій Бублик. – Стоматологи міста передали 8,5 тисяч гривень родинам вояків, які зараз перебувають на Сході. Завдяки спонсорам було заплачено за десять бронежилетів, але вдалося передати військовим тільки сім, адже завод не встигає виготовляти засоби захисту. Свою благо чинність меценати пояснювали так: як ми можемо спокійно жити, знаючи, що на Сході наші хлопці без бронежилетів відстоюють цілісність Української держави. Ми дякуємо кожному, хто долучається до збору коштів чи речей. І продовжуємо працювати в цьому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині ведмідь відкусив дівчинці руку

Із посмішкою згадують активісти Євромайдану похід на міський ринок, де підприємці надали частину необхідних військовим речей – від плоскогубців до подовжувачів – безкоштовно.

На черзі - придбання тактичних окулярів, рацій та пристроїв нічного бачення. Уже незабаром представники неофіційного фонду допомоги військовим планують зібрати та передати їх для вояків.

 І можливо часом активісти втомлюються чи засмучуються після перемовин із меценатами чи реалізаторами, однак відразу згадують про земляків-бійців на Сході чи на блокпостах свого краю. Не можна опускати руки. Опускати хіба для того, щоб поправити рукава і закотити вище перед початком нової роботи.

Активісти щиро вдячні небайдужим полтавцям, які допомагають матеріально чи інформаційно і нагадують, що перерахувати кошти можна на картку ПриватБанку 5168 7420 6385 5377 (Бабнюк Валентин Леонідович).



Схожі матеріали:
👁 1263
Категорія: Полтавщина
Теги: схід, військові, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ