Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.05.2018

Полтавська область посідає перше місце серед інших регіонів України по виробництву молока


Серед регіонів України по поголів’ю ВРХ та корів в сільськогосподарських підприємствах область займає перше місце


Полтавська область посідає перше місце серед інших регіонів України по виробництву молокаПолтавщина посідає перше місце серед інших регіонів України по виробництву молока в сільськогосподарських підприємствах (15,5% валового надою по Україні). Сьогодні в Полтавській ОДА, під час апаратної наради, про це повідомила директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Інна Іщенко.
 
“Серед регіонів України по поголів’ю ВРХ та корів в сільськогосподарських підприємствах область займає перше місце, а по поголів’ю свиней – 4 місце. За січень – березень цього року в господарствах всіх категорій вироблено: 170,6 тис. т молока, 23,5 тис. т м’яса та 190,5 млн шт. яєць. Полтавщина посідає 1 місце серед інших регіонів України по виробництву молока в сільськогосподарських підприємствах (15,5% валового надою по Україні)”, – розповіла Інна Іщенко.

Однією з найуспішніших реформ в Україні, що ефективно впроваджується й Полтавській області, є реформа децентралізації. Лідерами зі створення ОТГ є Кременчуцький (6 ОТГ), Полтавський (6 ОТГ) та Новосанжарський (5 ОТГ) райони.
 
“За 3 роки в області створено 43 об’єднані територіальні громади (2017 рік – 20 ОТГ, 2016 рік – 11 ОТГ, 2015 рік – 12 ОТГ). У тридцятку лідерів рейтингу фінансової спроможності ОТГ України за результатами 2017 року ввійшли  6 громад Полтавщини: Глобинська, Шишацька, Білоцерківська, Решетилівська, Пришибська та Пирятинська”, – додала Інна Сергіївна.

Полтавщина залишається безумовним лідером з реалізації проектів міжмуніципального співробітництва. З 174 таких договорів, зареєстрованих в Україні, 57 (або 33%) – діють у Полтавській області.

“Є тенденція сталого зростання надходження до бюджетів, розвитку економіки. Ми втримали і навіть посилили позиції, які мали ще минулого року. Це дає сподівання, що гроші, які надходять до бюджетів, будуть йти на розвиток територій, передбачених стратегічним планом”, – наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

У січні – березні під час нового будівництва, реконструкції соціальних об’єктів, поточного та капітального ремонту виконано будівельних робіт на суму 1271,2 млн грн, а це – 6,9% у загальноукраїнських обсягах (5 місце в Україні).

Нове будівництво, реконструкція та технічне переоснащення області склали 68,8% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти – 9,2% та 22,0% відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Оржицькому районі поліція затримала чоловіка, підозрюваного у вбивстві знайомого
 
“На сьогодні розбудова опорних шкіл — це пріоритет. На Полтавщині, в перспективі, має бути 80 — 90 опорних шкіл, тому у найкоротші строки, потрібно зібрати всю інформацію про стан цих закладів та розробити план їх осучаснення”, – зауважив Валерій Головко.

Одним із джерел, що дозволяє активно розбудовувати область, є державна підтримка у вигляді коштів державного фонду регіонального розвитку.

Схожі матеріали:
👁 932
Категорія: Полтавщина
Теги: молоко, Виробництво молока, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ