Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.01.2021

Попит та пропозиція на ринку праці Полтавщини у розрізі професій та видів діяльності


Станом на 1 січня 2021 року у базі даних служби зайнятості Полтавської області налічувалося 1,6 тис. вакансій


Попит та пропозиція на ринку праці ПолтавщиниПротягом січня-грудня 2020 року роботодавці Полтавщини проінформували центри зайнятості про наявність 46,0 тис. вакансій.

За видами економічної діяльності: 23%  на підприємствах та установах сільського, лісового та рибного господарств; переробної промисловості (19%);  в оптовій та роздрібній торгівлі (15%); на підприємствах  будівництва (8%); у транспорті та складському господарстві  (6%).
 
За професійними групами: найбільший попит роботодавців спостерігається  на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування; на працівників сфери торгівлі та послуг; на кваліфікованих робітників з інструментом; на представників найпростіших професій та на фахівців і  професіоналів.

Станом на 1 січня 2021 року у базі даних служби зайнятості Полтавської області налічувалося  1,6 тис. вакансій. Крім того, у базі даних служби зайнятості Полтавської області містилася інформація про 937  пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (швачки, слюсарі, електрогазозварники електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, тощо).

Попит та пропозиція на ринку праці Полтавщини
 

Затребувані  робітники з обслуговування устаткування та машин – це водій автотранспортних засобів, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва,  тракторист, токар, оператор котельні тощо.

Також затребувані працівники сфери послуг (продавці, охоронники,  кухарі тощо).

 У сільськогосподарському секторі – робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, тваринники.

Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – бухгалтерів, сестер медичних (брат медичний), вчителів закладів загальної середньої освіти, вихователів.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, прибиральники службових приміщень,  сторожі, вантажники та укладальники-пакувальники.  

Середній  розмір заробітної плати у вакансіях становив 7,3 тис. грн. (на відповідну дату минулого року – 6,0 тис.  грн.), у  77%  вакансій  розмір заробітної плати – вище мінімальної.

Серед філій обласного центру зайнятості та Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості найбільшу заробітну плату пропонували роботодавці Семенівської районної філії - в середньому  13,9 тис. гривень, Глобинської районної філій - в середньому  10,4 тис. гривень, Горішньоплавнівської міської філії - в середньому 9,2 тис. гривень, Диканської районної філій - в середньому  7,6 тис. гривень, Полтавської  міськрайонної філії - в середньому   7,5 тис. гривень, Кременчуцького міськрайоного центру занятості - в середньому  7,3 тис. гривень.  В решті філіях обласного центру зайнятості середній розмір оплати праці у вакансіях коливався від 5,0 тис. грн. до 7,2 тис. гривень.


Попит та пропозиція на ринку праці Полтавщини
 

Найвищий розмір оплати праці пропонується у вакансіях для головного технолога (18,6 тис .грн.),  для начальника служби (16,6 тис.грн.), для електромеханіка торговельного та холодильного устаткування (16,0 тис. грн.).

Станом на 1 січня 2021 року кількість зареєстрованих безробітних становила 28,0 тис. осіб.

Всього протягом січня-грудня 2020 року послугами служби зайнятості Полтавської області скористалися 70,9 тис. безробітних громадян.

За видами економічної діяльності, серед безробітних, які мали професійний досвід  29,9% раніше були зайнятий у сільському, лісовому та рибному господарствах; 16,2% – у переробній промисловості; 15,7% - у оптовій та роздрібній торгівлі;  9,0% – у державному управлінні й обороні.
 
За професійними групами, серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою устаткування та машин; працівники сфери торгівлі та послуг; найпростіші професії та особи без професії; кваліфіковані робітники з інструментом; законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (управителі).


Попит та пропозиція на ринку праці Полтавщини
 

Станом на 1 січня 2021 року на одну вакансію в середньому по Полтавській області претендувало 18 безробітних (станом на 1 січня 2020 року – 7 осіб).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кременчуці автомобіль злетів з дороги під ворота будинку і перекинувся (ФОТО)

Найбільше претендентів на одне вільне робоче місце спостерігалося у добувну промисловість і розроблення кар’єрів (219 осіб), у водопостачання, каналізацію та поводження з відходами (70 осіб), у діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування (65 осіб), у фінансову та страхову діяльність (48 осіб).  

За професійними групами, найбільше претендентів на одну вакансію – серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства (65 осіб), серед технічних службовців (49 осіб),   серед законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів (управителів) (36 осіб), найменше – серед кваліфікованих робітників з інструментом (7 осіб).

Попит та пропозиція на ринку праці Полтавщини


Схожі матеріали:
👁 2621
Категорія: Полтавщина
Теги: пропозиція на ринку праці, професії, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ