Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.03.2019

Послугами обласної служби зайнятості за два місяці скористалися 27,6 тисячі безробітних


3,4 тисячі безробітних проходили профнавчання


Послугами обласної служби зайнятості за два місяці скористалися 27,6 тисячі безробітнихПротягом січня-лютого 2019 року послугами обласної служби зайнятості скористалося 24,9 тисячі безробітних осіб, що на 4 тисячі або 12,7 % менше, ніж за січень-лютий 2018 року.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Полтавського обласного центру зайнятості

Кількість роботодавців, які співпрацювали з обласною службою зайнятості, зросла у порівнянні з таким же періодом минулого року, на 3,8% і становила 3 тисячі. Кількість вакансій у базі даних регіональної служби зайнятості збільшилася на 21,2 % майже до 15 тисяч одиниць.

Роботу отримали 5,2 тисячі людей

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 5,2, тисячі людей. У тому числі 3,2 тисячі (або близько 62%) – працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

Троє людей отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 191 безробітного (за перші два місяця минулого року ­– 78), із них 55 осіб, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, та 136 осіб працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва.

Понад 2 тисячі бажаючих заробили на громадських роботах

Фахівці обласної служби зайнятості забезпечили тимчасову зайнятість 2,2 тисячі громадян (торік у січні-лютому таких людей було 2 тисячі). Найпоширеніші види громадських робіт такі: інформування населення про субсидії, екологічний захист природного середовища, благоустрій і роботи по розчищенню снігових заметів.

3,4 тисячі безробітних проходили профнавчання

Для того, щоб професійно-кваліфікаційний рівень шукачів роботи відповідав вимогам роботодавців, протягом січня-лютого 2019 року за направленням обласної служби зайнятості 3,4 тисячі безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 1,7 тисячі безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

18 осіб отримали ваучери для підвищення кваліфікації за спеціальністю «медсестринство».

20,5 тисячі мешканців області отримують допомогу по безробіттю

Станом на 1 березня 2019 року на обліку в регіональній службі зайнятості перебувало 23 тисячі безробітних. Із них 20,5 тисячі отримували допомогу по безробіттю.

За професійними групами серед безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, представники найпростіших професій, працівники сфери торгівлі та послуг, а також держслужбовці, керівники, менеджери.

Вакансій у базі даних служби зайнятості побільшало

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, станом на 1 березня поточного року, у порівнянні з відповідною датою минулого року, збільшилася на 24,7% та становила 4,4 тисячі одиниць. У базі даних служби зайнятості також містилася інформація про 2,6 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільшим попитом на ринку праці користуються робітники з обслуговування та експлуатації машин і устаткування, кваліфіковані робітники з інструментом.

Схожі матеріали:
👁 882
Категорія: Полтавщина
Теги: безробітні, служба зайнятості, профнавчання, роботодавець




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ