Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.02.2012

Правила тренування на морозному повітрі



Правила тренування на морозному повітрі

Де б ви не займалися спортом, на вулиці або удома, холодне повітря привнесе невеликі корективи до тренування!

Підкріпіться ДО

Помічали, що після активного зайняття на морозному повітрі хочеться перекусити пощільніше? Річ у тому, що в організмі включається режим відновлення енергії : "якщо не поїсти зараз, швидко замерзну".

Щоб після прогулянки не хотілося набити шлунок, за 1-1,5 години до тренування підкріпиться.
Споживайте блюда із складних вуглеводів - каші, макарони з твердих сортів пшениці. І ніяких жиру, білку (вони занадто довго засвоюються) і клітковини - фруктів і овочів(вона перевантажує кишечник)!

Не морозьте кімнату

Є така помилка - коли температура навколишнього повітря помітно нижче 23-25°, організм спалює більше калорій. Тому деякі панночки прагнуть перед тренуванням вистудити кімнату.

Краща температура для спортивного зайняття - 18°. А ось для того, щоб тіло отримало досить кисню, кімнату перед зайняттям треба просто провітрити.

Вперше на мороз

Якщо покрита снігом доріжка в парку зве вас на пробіжку сильніше, ніж її сестричка в тренажерному залі, вирушайте на вулицю. Тільки не забудьте, що перше тренування не повинне тривати більше 20-30 хвилин.

З собою не потрібно брати воду, це ж не марафонський забіг. А коли повернетеся додому, можете випити трохи рідини кімнатної температури.

У ванну? Почекайте!

Як довго б ви не займалися на морозному повітрі і як би не хотілося, повернувшись додому, відправитися у ванну, не квапитеся - влаштовуйте водні процедури мінімум через півгодини.

Якщо, прийшовши з вулиці, відразу піти грітися у ванну, із-за контрасту температур на серце припаде занадто велике навантаження. Щоб швидше адаптуватися, використайте час, що з'явився, для розтяжки або інших справ.

Гуляйте скільки побажаєте

Як довго прибувати на вулиці в холоднечу, вирішуйте самі. Якщо катаєтеся на лижах просто для задоволення, на користь здоров'ю піде і 3-4-годинна прогулянка.

А ось пробіжка при негативних температурах навіть при хорошій фізичній підготовці не повинна тривати більше години: із-за пониженого вмісту кисню в морозному повітрі дихати на холоді складніше.

Додатковий час

Прийшовши з морозу у фітнес-зал, пам'ятаєте: на морозі судини звузилися, тобто організму буде потрібно більше часу, щоб перейти в активний тренувальний режим.

Значно збільшувати тривалість розминки не потрібно, досить додати до звичного часу всього 5 хвилин.

Водний баланс

Хоча взимку пити хочеться не так, як влітку, при жироспалювальних тренуваннях у фітнес-залі не забувайте про воду. Питний режим повинен залишатися незмінним незалежно від сезону.

Перед тренуванням треба випити склянку води, під час тренування кожні 15-20 хвилин робити по декілька ковтків. Волога потрібна тілу для відновлення і позбавлення від токсинів.


Схожі матеріали:
👁 1576
Категорія: Здоров'я
Теги: повітря, зима, температура, фітнес, мороз, Спорт, вулиця, Тренування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ