Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.04.2018

Прес-тур в Пирятинській міській ОТГ


18 квітня Пирятинську міську ОТГ відвідали журналісти друкованих та інтернет видань і телеканалів області


Прес-тур в Пирятинській міській ОТГ18 квітня Пирятинську міську ОТГ відвідали журналісти друкованих та інтернет видань і телеканалів області. Візит відбувся в рамках проекту ПУЛЬС, за участі виконавчого директора Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України Галини Безносик.

Про це Grebenka.com повідомили у Пирятинській міській раді.

Знайомство з громадою представники мас-медіа розпочали в Пирятинському ліцеї, де міський голова Олексій Рябоконь розповів про процес утворення та два роки роботи міської ОТГ. Заступник міського голови Раїса Андрейщук розповіла про практики впровадження реформи децентралізації в галузі освіти в Пирятинській міській ОТГ. Потім журналісти ознайомилися з функціонуванням закладів освіти безпосередньо: в Пирятинському ліцеї відвідали басейн, тренування сумоїстів, тренажерну залу, в Опорному закладі Пирятинській ЗОШ І-ІІІ ст. №6 – лінгафонний кабінет, кабінет біології, фізики, інформатики, спортивний майданчик, бібліопростір „Файнбук“.

Про впровадження бюджету участі в Пирятинській міській ОТГ поінформувала секретар координаційної ради з питань Громадського бюджету, начальник фінансового управління міськради Світлана Кеда. Вона розповіла про вже реалізовані та заплановані до втілення проекти.

Також журналісти відвідали старостат села Олександрівка, на власні очі побачили модернізовані після створення ОТГ об’єкти інфраструктури. Староста Іван Тарасовський розповів про реалізовані у 2017 році проекти – облаштування вуличного освітлення, ремонт доріг, відновлення системи водопостачання, облаштування майданчиків збору ТПВ. Логічним продовженням теми стала доповідь заступника міського голови Максима Варави про реалізацію проектів міжмуніципального співробітництва в сферах налагодження системи збору та вивезення ТПВ і забезпечення якісними послугами водопостачання громад, що є сторонами цих угод.


Прес-тур в Пирятинській міській ОТГ
 

Також журналісти відвідали село Заріччя, де оглянули вже готову до експлуатації систему водопостачання і поспілкувалися з місцевими жителями.

На території КП „Каштан“ представники ЗМІ ознайомилися з роботою підприємства в рамках міжмуніципального співробітництва, оглянули спецтехніку. Директор КП „Каштан“ Віталій Скочко детально розповів про завдання та функції підприємства, стан матеріально-технічної бази.


Прес-тур в Пирятинській міській ОТГ
 

В рамках прес-туру журналісти відвідали дитячі і спортивні майданчики та сквер „Фантазія“, заступник міського голови Ігор Шикеринець розповів про процес реалізації проектів та програм, завдяки яким вони були встановлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Пирятинщині поліція проводить роз’яснювальну роботу серед перевізників

Завершенням прес-туру стала екскурсія до ЦНАПу, де керівник-адміністратор установи Людмила Коваль розповіла про особливості його роботи і послуги, які надаються жителям ОТГ. Начальник відділу інформаційних технологій та захисту інформації виконкому міської ради Андрій Божко презентував процес підготовки Пирятинської міської ОТГ до реалізації проекту „SMART Пирятин“, який реалізується за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) „Реформа управління на Сході України“.

 

Прес-тур в Пирятинській міській ОТГ

 

Прес-тур в Пирятинській міській ОТГ

 

Прес-тур в Пирятинській міській ОТГ

 

Прес-тур в Пирятинській міській ОТГ

 

Прес-тур в Пирятинській міській ОТГ

 

Прес-тур в Пирятинській міській ОТГ

 

Прес-тур в Пирятинській міській ОТГ

 

Прес-тур в Пирятинській міській ОТГ



Схожі матеріали:
👁 1380
Категорія: Полтавщина
Теги: пирятин, журналісти, ОТГ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ