Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.10.2017

Про перші вибори депутатів Гребінківської міської ради та міського голови ОТГ


В Гребінківському районі створена 1 об'єднана територіальна громада


 вибори депутатів Гребінківської міської ради та міського голови ОТГ Про перші вибори депутатів міської ради та міського голови об'єднаної територіальної громади 29 жовтня 2017 року

Згідно Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" в Україні вже створено 614 громад, в Полтавській області - 32, в Гребінківському районі створена 1 об'єднана територіальна громада, до якої ввійшли м.Гребінка, села Слободо-Петрівської га Мар'янівської сільських рад.

Постановою ЦВК від 18.08.2017 № 164 в Полтавській області в тому числі в Гребінківському районі призначено перші вибори сільських, селищних, міських голів та депутатів об'єднаних територіальних громад. Прийняттю вказаної постанови передувало звернення обласної державної адміністрації з доданими до них документами щодо прийняття Комісією рішення про призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у зв'язку з /творенням об'єднаної територіальної громади в районі.

Відповідно до постанови перші вибори депутатів та міського голови Гребінківської міської ради об'єднаної територіальної громади, до якої ввійшли місто Гребінка, села Слободо-Петрівської сільської ради (с.Слободо-Петрівка, с.Загребелля, с.Оржиця, с.Гулаківка, с.Польове та Мар'янівської сільської ради - с.Мар'янівка, с.Новодар) призначено на неділю, 29 жовтня 2017 року.

З 9 вересня 2017 року оголошено початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

В проведенні перших виборів міського голови та депутатів об'єднаної територіальної громади розпочала роботу районна територіальна виборча комісія, яка на своєму засіданні сформувала міську територіальну виборчу комісію.

Центральною виборчою комісією розроблений календарний план проведення перших виборів 29.10.2017 року, який доведений до відділу ведення Державного реєстру виборців та до міської територіальної виборчої комісії.

Згідно календарного плану відділом ведення Державного реєстру виборців:

- міській територіальній виборчій комісії надано відомості про кількість виборців в населених пунктах об'єднаної територіальної громади для формування округів з виборів депутатів міської ради (всього 26 округів - 23 м.Гребінка, 1 - Мар'янівська сільська рада, 2 округи - Слободо-Петрівська сільська рада).

Подані міською виборчою комісією відомості про її місце знаходження, про спеціальні рахунки Гребінківської міської виборчої комісії для внесення грошової застави місцевими організаціями політичних партій, які висувають своїх кандидатів у депутати, кандидатів на посаду міського голови для внесення грошової застави, про утворення територіальних виборчих округів в багатомандатному Гребінківському міському виборчому окрузі по виборах депутатів Гребінківської міської ради об'єднаної територіальної громади та міського голови відділом ведення Державного реєстру виборців розміщені на сайті ЦВК та доступні всім для ознайомлення.

Висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду міського голови на відповідних перших місцевих виборах розпочалося з 25 вересня. Міська територіальна виборча комісія згідно календарного плану виборів приймає заяви від політичних партій до 4 жовтня включно.

Інформація про зареєстрованих кандидатів у депутати, включених до виборчого списку, та про зареєстрованих кандидатів на посаду міського голови міською ТВК буде розміщена на сайті ЦВК.

До 13 жовтня - утворення дільничних виборчих комісій районною виборчою комісією. Всього на виборах буде працювати 11 дільничних виборчих комісій (9 м.Гребінка, 1 - Мар'янівська, 1- Слободо-Петрівська).

До 15 жовтня дільничним виборчим комісіям будуть передані запрошення на вибори та попередні списки виборців, з 26 жовтня виборці можуть ознайомитися з уточненими списками виборців.

Нагадуємо, що підставою для голосування на виборах є паспорт громадянина України, а не запрошення. Тож якщо виборець не отримав його - необхідно звернутися до дільничної виборчої комісії або до відділу ведення Державного реєстру виборців.

Процедура тимчасової зміни місця голосування на місцевих виборах взагалі не застосовується.

Члени ДВК, правоохоронці зможуть проголосувати лише у тому випадку, якщо відноситимуться  до цієї дільниці за своїм зареєстрованим місцем проживання.

Внутрішньо переміщені особи на місцевих виборах, які проводяться на території за місцем їх фактичного перебування, не голосують, оскільки вони не належать до відповідної територіальної громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінка заявила про створення ОТГ

У зв'язку з цим відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Гребінківської райдержадміністрації наголошує, що громадянам, які зареєстрували нове місце проживання або яким виповнилося 13 років, важливо перевірити своє включення до списків виборців.

Ознайомитись зі списком виборців можна в приміщенні дільничної виборчої комісії, адреса якої, номер телефону та розпорядок роботи комісії зазначені в іменному запрошенні на вибори, що повинно не пізніш як за десять днів до дня голосування надійти кожному виборцю від дільничної виборчої комісії.

Інформацію про виборчі дільниці Гребінківського району, включаючи адреси приміщень дільничних виборчих комісій, розміщено на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Крім того, на сайті Комісії в розділі "Державний реєстр виборців" за допомогою веб-сервісу "Особистий кабінет виборця" можна перевірити наявність запису про себе в Державному реєстрі виборців та правильність занесених до нього відомостей.

Гребінківська міська громада. Кандидати на посаду міського голови (станом на 7 жовтня 2017 року):
 
Колісниченко Віталій Іванович (31.03.1969 р.) Радикальна партія Олега Ляшка    
Громадянин України, освіта вища, член Радикальної партії Олега Ляшка, Гребінківська міська рада, Міський голова, місце проживання: м. Гребінка

Левченко Сергій Іванович (06.10.1964) політична партія Всеукраїнське об’єднання "Свобода"    
Громадянин України, освіта загальна середня, безпартійний, Тимчасово не працює, місце проживання: м. Гребінка

Роспопов Віталій Васильович (23.05.1961) ПАРТІЯ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ"    
Громадянин України, освіта вища, безпартійний, Гребінківська районна державна адміністрація, голова, місце проживання: м. Гребінка

Гребінківська міська громада: Виборчі списки кандидатів в багатомандатному виборчому окрузі

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 2416
Категорія: Суспільство
Теги: 2017, Гребінківщина, вибори, ОТГ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ