Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.04.2018

Про підсумки роботи Гребінківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в 2017 році


До бюджету управління надійшло 908,8 тис.грн., при плані 991,3 тис.грн.


Про підсумки роботи Гребінківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в 2017 роціУпродовж 2017 року органи Пенсійного фонду продовжували реалізацію заходів, спрямованих на виконання урядової Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України.

Пріоритетними напрямками роботи стали підвищення якості обслуговування громадян, вдосконалення управління фінансовими ресурсами, впровадження сучасних управлінських та інформаційних технологій, скорочення адміністративних видатків, забезпечення прозорості та відкритості у роботі пенсійних установ.

Підвищення в державі мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року та внесення змін до трудового законодавства стали вагомим інструментом для стабілізації бюджету Фонду.

Надходження коштів, адміністрування яких здійснюють органи Фонду, за 2017 рік Гребінківським об'єднаним управлінням виконано на 91,7%.

До бюджету управління надійшло 908,8 тис.грн., при плані 991,3 тис.грн. За 2017 рік план по надходженню збору з операцій купівлі-продажу нерухомого майна виконано на 153,2%. При плановому завданні 230,3 тис.грн. отримано коштів в сумі 352,9 тис.грн.. План по надходженню коштів з операцій під час набуття права власності на легкові автомобілі виконано на 121,7%. При плані 1272,6 тис.грн. надійшли кошти в сумі 1548,7 тис.грн.

Зростання обсягів доходів поряд з надходженнями з Державного бюджету дало можливість в повному обсязі реалізувати свою основну місію - своєчасно та в повному обсязі фінансувати пенси людям, для яких ці виплати чи не єдиний засіб існування. Лише в Гребінківському та Пирятинському районах протягом року на ці цілі спрямовано майже 351 млн. грн. Близько 42% цих коштів - власні надходження Фонду.

На даний час пенсійним забезпеченням охоплено 15,8 тис. непрацездатних громадян Пирятинського та Гребінківського районів. У минулому році лави пенсіонерів поповнили 612 наших земляків, проведено близько 1,5 тис. індивідуальних перерахунків.

У зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 1 травня 2017 року відбувся масовий перерахунок пенсій 11,4 тис. громадян, або 72% одержувачів. Середнє підвищення пенсїїу рамках травневого перерахунку склало 64 грн.

Результатом реалізації у державі соціально-економічних реформ в 2017 році стало впровадження з 1 жовтня Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій", спрямованого на розв'язання низки гострих та застарілих проблем у пенсійній галузі.

Вже на старті пенсійної реформи відбулося соціально значиме підвищення року - було перераховано в автоматичному режимі майже 15 тис. пенсійних справ, відтак 97% пенсіонерів відчули результати осучаснення.

Середній розмір підвищення в жовтні склав майже 550 грн. Суттєве збільшення розміру пенсії отримали ті пенсіонери, які мали значний стаж роботи та заробітну плату, вищу за середню.

У результаті проведених перерахунків середній розмір трудової пенсії упродовж року зріс на 610 грн. і склав 2100 грн.

У позитивному ключі слід розглядати той факт, що органи Фонду області в числі перших серед регіонів України здійснили перехід на нову централізовану платформу призначення і виплати пенсій, що дозволить значно поліпшити якість обслуговування громадян і відмовитися від старого програмного забезпечення.

Докорінно змінився і процес обслуговування -віднедавна він розділився на дві окремі складові: безпосередню роботу з людьми в залах обслуговування (фронт-офіси) і опрацювання документів (бек-офіси). Завдяки такому розмежуванню функцій зменшено тривалість надання послуг та знижено ризик корупційних проявів.

Поступово набувають популярності дистанційні форми обслуговування громадян. Наразі в області налічується майже ЗО тис. користувачів Веб-порталу Пенсійного фонду, який запрацював у новому форматі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник начальника Гребінківського відділу поліції провів виїзний прийом громадян

Серед пріоритетних напрямків роботи пенсійної галузі залишається детінізація трудових відносин і заробітної плати. В заходах, спрямованих на легалізацію заробітків як джерела збільшення надходжень від єдиного внеску, органам Фонду відводиться першорядна роль, тому що вони мають дуже дієвий інструмент - унікальний реєстр застрахованих осіб. На основі інформації, яку він містить, здійснюється ефективна взаємодія з органами Державної фіскальної служби, Державної служби праці, органами місцевої влади та соціальними партнерами.

Попереду на органи Пенсійного фонду чекає подальша робота щодо організації наближення пенсійних послуг до громадян, мобілізації коштів до бюджету Пенсійного фонду, забезпечення фінансової сталості пенсійної системи та ще більш глибокий аналіз відомостей про застрахованих осіб та їхніх роботодавців.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1007
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: пенсійний фонд, бюджет




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ