Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.02.2018

Про підсумки роботи в галузі тваринництва в Гребінківському районі за 2017 рік


Найкраще працюють в галузі тваринництва ТОВ «Мадег», СФГ «Каміла» та СФГ «Нове 2», які щорічно збільшують виробництво продукції тваринництва


Про підсумки роботи в галузі тваринництва в Гребінківському районі за 2017 рікВ господарствах Гребінківського району працює 5 молочнотоварних ферм, на яких утримується 4410 голови ВРХ, що більше в порівнянні до минулого року на 694 голови. Поголів’я дійного стада складає 1665 голів, яке залишилось стабільним щодо минулого року.

На території Гребінківщини працює 2 свиноферми, не враховуючи приватні підприємства, на яких утримується 8316 голови свиней, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на 1370 голів.

Господарства Гребінківського району за 12 місяців 2017 року виробили 11862 тонн молока, що більше на 867 тонн проти відповідного періоду 2016 року. Середній надій на корову становить 7149 кг. Семитисячний надій на корову перейшли 2 господарства.

Найкраще  працюють в галузі тваринництва ТОВ «Мадег», СФГ «Каміла» та СФГ «Нове 2», які щорічно збільшують виробництво продукції тваринництва.

В цілому в районі вироблено 949 тонну м’яса, що менше в порівнянні з минулим роком. Суттєве зниження виробництва  м’яса в господарствах усіх форм власності в районі найбільшим чином пов’язане з високою енергоємністю виробництва кормів та погіршеною епізоотичною ситуацією (АЧС).

На період зимівлі заготовлено 41,0 ц. к. од. на умовну голову. Для громадського тваринництва заготовлено в достатній кількості сіна, сінажу та силосу.

Одним із пріоритетних напрямків залучення інвестиційних ресурсів та власних коштів є будівництво, реконструкція, модернізація та розширення виробничих приміщень.

Проведено капітальні та поточні ремонти тваринницьких приміщень, закуплено 1 нову доїльну установку та 3 електрогенератори.

Тваринницькими кадрами галузь забезпечена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан законності та правопорядку на Гребінківщині за період 2017 року

Сьогодні спостерігається тенденція зниження штучного осіменіння маточного поголів’я в індивідуальному секторі. На даний час актуальним є надання фінансової підтримки домогосподарствам, що прагнуть покращити якість продукції та модернізувати власне виробництво, і для яких таке виробництво є єдиним джерелом існування.

Для вирішення нагальних проблем АПК в районі відділом агропромислового розвитку райдержадміністрації розроблена та затверджена шостою сесією Гребінківської районної ради сьомого скликання від 05.08.2016 року Програма розвитку та підтримки аграрного комплексу Гребінківського району за пріоритетними напрямками на період до 2020 року, одним із напрямків якої є підвищення продуктивності маточного поголів’я ВРХ в індивідуальному секторі району.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

Гребінківська районна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 1272
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: господарство, Каміла, Мадег, Гребінківщина, ферми




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ