Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.05.2014

Про стан боротьби із злочинністю на Гребінківщині


Загальний відсоток розкриття кримінальних правопрушень становить 51,16%


Про стан боротьби із злочинністю на Гребінківщині

Прокуратурою Гребінківського району, спільно з Гребінківським РВ УМВС України в Полтавській області за підсумками роботи за період поточного 2014 р. проаналізовано стан боротьби із злочинністю, корупцією та забезпечення законності та правопорядку в районі на території Гребінківського району.

Встановлено, що правоохоронними органами району вжито низку заходів, спрямованих на забезпечення стабільності криміногенної ситуації, захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави в умовах загострення суспільно-політичної ситуації.

Поточного року активізовано роботу з протидії незаконному обігу наркотичних засобів, в тому числі їх збуту.
Вдалося дещо зменшити кількість грабежів та злочинів проти власності. Не допущено фактів скоєння умисних вбивств та спричинення тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі, що спричинили смерть. Забезпечено належне відшкодування завданих злочинами збитків.

За статистичними даними на території Гребінківського району зареєстровано 133 кримінальних правопорушень, із яких 47 кримінальних правопорушень закрито.

Загальний відсоток розкриття кримінальних правопрушень становить 51,16%, із них тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень - 42,85 %.

Як і в минулі роки, зберігається однотипна тенденція, що переважну більшість зареєстрованих кримінальних правопорушень становлять правопорушення проти власності - 52, з яких 46 крадіжок, в тому числі: відносно приватної власності - 43, в т.ч. з квартир - 2, 2 грабежів, 4 шахрайства.

Проти життя та здоров'я громадян - 51, у сфері незаконного обігу наркотиків - 10. Повідомлено про підозру 51 особам, із них по тяжких та особливо тяжких злочинах -17. Слід зауважити, що в певній мірі завдядки роботі правоохоронних органів зменшилася кількість зареєстрованих пограбувань з 5 до 2, шахрайств - з 6 до 4, крадіжок - з 61 до 41.

Крім цього, злочини серед неповнолітніх за період поточного 2014 року не реєструвалися.

Водночас, слід зазначити, що стан протидії корупції та загальній злочинності потребує негайної активізації та вжиття відповідних заходів. Належної уваги вимагає викриття злочинів у земельній, бюджетній сферах, в паливно-енергетичному та агропромисловому комплексах.

Прокуратурою району з метою покращення ситуації на даному напрямку, роботи ініційовано та проведено координаційну нараду, на якій вироблено спільні заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині чоловік загинув під час розвантаження вагону

Також необхідно зазначити, що за період поточного року, на території району не допущено фактів грубого порушення конституційних прав громадян, самоправства та самосуду, втручання в діяльність державних і правоохоронних органів, що є очевидним індикатором толерантності, взаємоповаги та належної стриманості мешканців та активних лідерів суспільного життя нашого району.

При цьому, беручи до уваги напружену обстановку в державі, слід зауважити на необхідності дотримання законності на території нашого району, адже кожен прояв протиправних дій, підбурювання людей до масових заворушень, захоплення приміщень, протидії силовим структурам буде розцінюватися, як злочини проти держави, та надаватиметься йому принципова правова оцінка.

Гребінчин край



Схожі матеріали:
👁 1251
Категорія: Новини Гребінки
Теги: злочинність, прокуратура, Гребінківський, кримінальні правопрушення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ